Много се изговори в последните години за климатичните промени и

...
Много се изговори в последните години за климатичните промени и
Коментари Харесай

Защо Земята е започнала да се върти по-бавно

Много се изговори в последните години за климатичните промени и всички отрицателни резултати от тях за хората, животните, природата и планетата ни като цяло. А в този момент учени са разкрили ново следствие от световното стопляне и топенето на полярните ледове, за което до момента не бяхме предполагали.
 Климатичните промени и морските течения - катаклизмите, до които могат да доведат
Задава ли се нова ледникова ера

Грози ни сериозна заплаха

Оказва се, че повишението на средногодишните температури, което към този момент е наклонност, ще отнеме по една секунда от живота ни. Може да ни звучи надменно малко, само че тази секунда е обвързвана с обстоятелството, че Земята се движи по-бавно от нормалното. И повода за това е, че топящият се полярен лед от Гренландия и Антарктика трансформира въртенето й, както и самото време. Това се случва поради огромните количества вода, които се прибавят в Световния океан в резултат на топенето - това забавя скоростта на придвижване.

Часовете, минутите и дните, които отброяваме, са директно свързани с обиколките на планетата към нейната орбита. Този развой на въртене не е постоянен може да варира според от това какво се случва на повърхността на Земята, както и в нейното ядро. И очевидно климатичните промени са един от факторите, които оказват директно въздействие.
 Снимка 659086

Една секунда повече или по-малко за нас може да няма изключително значение, само че след няколко години международните атомни часовници ще би трябвало да бъдат поправени с " високосна секунда ". А това оказва огромно въздействие и върху разнообразни и извънредно прецизни изчислителни системи.

До този миг единствено са добавяни, само че не са махани секунди, по тази причина учените се тормозят, че това може да докара до " невиждани проблеми ". Много компютърни системи да вземем за пример имат програмен продукт, който им разрешава да прибавят секунда, само че малко имат способността да извадят една. И по този начин ще се наложи цялостното им препрограмиране. 

Кога тъкмо обаче ще се наложи прибавянето на негативната високосна секунда към момента не може да се каже. Всичко зависи от темпа на климатичните промени, които пък са директно свързани и с човешката активност. Топенето на полярен лед да вземем за пример забавя скока на секундата с три години, измествайки го от 2026 година до 2029 г. 
 Снимка 659087

Докато ледът се топи в океана, стопената вода се движи от полюсите към екватора, което в допълнение забавя скоростта на въртене на. Топенето на полярния лед " е задоволително огромно, с цел да повлияе видимо на въртенето на цялата Земя по метод, който е невиждан ", безапелационни са учените. И очевидно напълно скоро ще разберем какви ще бъдат следствията и от това закъснение на времето.

Но в това време не трябва да се подценяват и измененията, които протичат в ядрото на Земята. Те са в действителност " непредвидими ", тъй като се случват на дълбочина повече от 2000 метра под земната повърхнина, написа CNN.
 Климатичните промени и краят на света, до който ще доведат
Кога и по какъв начин ще изчезне животът на Земята

Прогнозите не са по никакъв начин оптимистични

Течното ядро на планетата се върти без значение от твърдата й външна обвивка. И в случай че то се забави, тя стартира да се върти по-бързо, с цел да поддържа инерция. А тези промени съгласно учените са даже по-съществени за придвижването на Земята и времето, което всички ние отчитаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР