Много съм ядосан на това, което направи служебния министър Росен

...
Много съм ядосан на това, което направи служебния министър Росен
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ: Ако казаното от служебния енергиен министър за газа се окаже вярно, ПП ще стане една трудна за общуване партия

" Много съм сърдит на това, което направи служебния министър Росен Христов. Служебното държавно управление е да прави заключения, а не да дава оценки. Има органи - ДАНС, разследване, прокуратура. "  

По този метод водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява по БТВ изявлението на министъра, съгласно което при кабинета на Кирил Петков страната е била ощетявана, плащайки по-високи цени за газа. Вчера от ГЕРБ желаеха оставката на Христов.

" Откъде-накъде той ще атакува нашите евентуални сътрудници - партията на смяната. Защитавам ги, тъй като съм кардинален - длъжностен министър има една функционалност по Конституция - да си гледа работата и да приготви изборите. Той през вчерашния ден си разреши политическа офанзива против Политическа партия. Ние два месеца по време на акцията обяснявахме, че това е правилно, само че постоянно сме работили институционално, давали сме сигнали до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Той сподели чудовищни неща. Надявам се Кирил и Асен да намерят метод да отговорят ", сподели Борисов. 

" Вижте какво споделя той (Росен Христов - бел.ред): " Кирил Петков е купувал природен газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо, с цел да има устойчиви контракти ". Той акцентира, че липсват данни кабинетът " Петков " да е правил каквито и да е стъпки за гарантиране на дълготрайни доставки. Това беше казано от парламентарната естрада ", уточни водачът на ГЕРБ. 

Тайно се надявах, че Делян Добрев не е прав. Ако всичко това, което той споделяше и през вчерашния ден сподели служебния енергиен министър, се окаже правилно, Политическа партия ще стане една сложна за другарство партия. Да не си гарантираш слотове за танкери, да продължиш да купуваш съветски газ с 30% по-скъпо, с цел да се хранят медиаторите, най-после да излезе Национален статистически институт и да каже, че милиарди долари са за петрол и газ са изтекли в посока Русия, сподели Бойко Борисов.

" Имаше няколко гласувания, които ни озадачиха - това, че господин Василев не гласоподава за Ф-16, по тази причина че доста депутати от Политическа партия не участваха и не гласоподаваха ",  акцентира той.

Борисов разяснява поисканата от ГЕРБ оставка на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев след случая с убития граничен служител на реда край границата с Турция:

" Оставката на Демерджиев е един акт на вдишване на отговорност за безобразията, които се случиха през последните месеци. само че те се случиха по времето на Бойко Рашков ".

" Когато взех решение да върша оградата, имах толкоз остра реакция от Турция... че се заграждаме. Тогава се обадих на президента Ердоган. Аз за българската ограда и за българския народ отидох в Братислава пред водачите от Европейския съвет и им споделих, че ни трябват пари за нея. Дадоха ни 320 милиона. За това оборудване пристигна министър председателят на Англия и сподели, че е фантастично ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР