Много съм щастлив, защото това е медал, който спечелих след

...
Много съм щастлив, защото това е медал, който спечелих след
Коментари Харесай

Георги Граматиков: Щастлив съм, защото се върнах с медал след тежка травма

Много съм благополучен, тъй като това е орден, който завоювах след тежка контузия, лишила ми двегодишно възобновяване. Това съобщи бронзовият медалист от Евро 2022 по джудо до 23 години Георги Граматиков.

" Излязох доста квалифициран и оптимално мобилизиран. В най-важната среща нямах никакви настройки или непотребни мисли, които да ме обременяват. Просто демонстрирах, това на което съм кадърен ", добави той.

Състезателят на столичния Локомотив завоюва бронза в категория до 81 кг на Европейското състезание в Сараево. По пътя до дребния край геният реализира три победи, а за оценката преодоля миналогодишния бронзов медалист Бенедик Тод (Унгария) с " вадзари ".

" На сходни конгреси няма лесни противници, а всяка среща е сложна сама по себе си ", добави 22-годишният национал.

Преди близо две години той вади рамо, а след затруднения се постанова да претърпи две хирургически интервенции. Едва от началото на сезона стартира пълноценни тренировки. Отличието е първо за Граматиков в кариерата му до момента.

" Явно в този момент е пристигнал моментът ", споделя той и прецизира, че се усеща навръх мястото си в категория до 81 кг, в която до предходната година медали печелеше най-успешният български играч Ивайло Иванов.

" Джудото е единственият спорт, с който съм се занимавал и доста ми харесва, тъй като те учи на дисциплинираност, почитание и най-много почитание към противника ", сподели медалистът.

Първите си стъпки в джудото Граматиков прави в клуб Илинден (София), където попада на треньора Емил Йосифов, с който са дружно и до през днешния ден. След време наставникът отива в Локомотив и той го последва. В новия клуб към подготовката на гения се включва и Васил Митов, който също му дава скъпи препоръки.

" Първото нещо, на което са ме научили, е да бъда добър човек. Не може да си неприятен и да побеждаваш ", сподели Граматиков.

Той има и сестра, с пет години по-малка от него. Снежана Граматикова също е играч на Локомотив и към този момент има медали от интернационалните надпревари.

" Аз й давам препоръки, само че тя не слуша, тъй като мисли, че я подлагам на критика. Затова у дома не си приказваме на тематика джудо ", сподели още той.

Всъщност двамата се възпламеняват по спорта около татко си Константин, някогашен играч по битка, който напълно ги поддръжка в това начинание. Младият джудист не знае кое ще бъде идващото му предизвикателство, само че се надява, че след бронза в Сараево, го чакат оценки на огромни шампионати от по-благороден метал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР