„Много съм разочарована от поведението на България, нейният егоизъм и

...
„Много съм разочарована от поведението на България, нейният егоизъм и
Коментари Харесай

Словенски евродепутат: Разочарована съм от егоизма и себичността на България

„ Много съм разочарована от държанието на България, нейният нарцисизъм и самомнителност са извънредно неправилни безотговорни. Надявам се, че ще успеем да убедим България какъв е залогът и да намерим компромис и съглашение, защото не можем да застрашим бъдещето на прилежаща страна поради националния интерес или поради политическите точки в национална среда “, съобщи Таня Файон, евродепутат от Словения и мощен покровител на европейските вероятности на Западните Балкани, представена от скопското издание „ Независен “.

„ Времето е значимо за нас, не всичко е изгубено, не желая да бъда черноглед, реалист съм, само че би трябвало да вървим напред, тъй като едно нещо ми е ясно - Западните Балкани постоянно са били част от Европа. Споделяме континента и световните провокации. Нуждаем се един от различен, с цел да се борим дружно и да запазим континента мощен и единен “, съобщи Файон в коридорите на първата интернационална конференция „ Преспански конгрес за разговор “ в Охрид, разяснявайки разногласието сред София и Скопие.

Файон показва удовлетворение, че Словения е трансформирала Западните Балкани в един от целите на шестмесечното си председателство на Европейски Съюз. „ Подкрепям амбициозната стратегия, която може да бъде допустимо най-хубавият резултат и се надявам, че благодарение на всички европейски сътрудници ще успеем да стартираме договаряния със Северна Македония и Албания и да осъществим обещаното преди три години - либерализиране на визовия режим за Косово. По някакъв метод да се свържат още веднъж бизнесът, стопанската система, контактите сред хората, да се възвърне доверието освен в района, само че и в институциите и в Европейски Съюз. Искам да видя приятелите си от Западните Балкани като част от полемиката за бъдещето на Европа. Опитваме се да реализираме това в Брюксел, в Европейския парламент. Разискванията с гражданското общество, с жителите не престават и е срамно да се види, че Западните Балкани не са включени. Това е опция в действителност да покажем, че всички сме част от този континент и би трябвало да обсъдим бъдещето си дружно “, съобщи един от най-яростните съперници на българската позиция в Европейския парламент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР