Много са хората ненавиждащи или дори направо страхуващи се от

...
Много са хората ненавиждащи или дори направо страхуващи се от
Коментари Харесай

Изобретиха нов метод за поставяне на ваксини

Много са хората ненавиждащи или даже напряко страхуващи се от инжекции. Този боязън ги кара даже да пропущат нужни ваксини, улесняващи техния живот.
Едно ново изобретение може да реши този проблем – слагане на ваксина без инжектиране. Учени от Технологичния институт в Джорджия и Университета Емори създадоха технология за слагане на ваксина, като лепенка – лейкопласт. Разбира се, това е по-особен лейкопласт, който от страната прилепваща към тялото има стотици микро иглички.

„ Микроскопичните игли проникват безболезнено в кожата, само че за разлика от инжекциите стигащи до мускула, те освобождават имунизацията още в горния пласт на кожата за към 20 минути “, споделя водещият екипа академик Марк Паузниц.

Списание The Lancet разгласява клиничен тест, в който са включени 100 доброволци. Опитът е потвърдил, че „ лепенката “ с микроиглички е одобрявана доста по-безболезнено спрямо регулярната инжекция на ваксина срещу грип. Все отново при някои от доброволците взели участие в опита е имало странични резултати, като зачервяване и дразнене на кожата върху която е залепена имунизацията, само че те са изчезнали два дни след слагането й.  Всички участници са били сполучливо имунизирани против грип по новата технология.

Американската организация за лекарствените средства ще изиска още опити с хора, с цел да се потвърди успеваемостта и сигурността на новата технология за имунизиране, преди да бъде позволена за всеобща приложимост.

Едно от огромните удобства при имунизацията „ лепенка “ е фактът, че всеки може самичък да си я сложи. Когато става въпрос да вземем за пример за противогрипна ваксина, всеки ще може да си я сложи самичък в къщи или на работното място. След 20-30 мин. лепенката се отстранява и имунизацията е сложена. Без игли, без визити при персонален доктор или здравна сестра.
Улеснение е и фактът, че лепенките –ваксини могат да се съхраняват отвън ледник и даже да се изпращат по пощата.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР