Много производителите на автомобили, включително германските гиганти Volkswagen, BMW и

...
Много производителите на автомобили, включително германските гиганти Volkswagen, BMW и
Коментари Харесай

VW, BMW и Porsche затварят заводи заради липса на украински авточасти

Много производителите на коли, в това число немските колоси Volkswagen, BMW и Porsche, се чудят по какъв начин да спасят част от производството си в Европа, защото доставчиците им в Западна Украйна бяха затворени след съветската инвазия в страната. Автомобилните компании са принудени да затворят редица свои фабрики в Европа, оповестяват международните организации.

Войната в Украйна засегна мощно компании като Leoni, Fujikura и Nexans, след което доближи и до огромните производители на коли. Кризата към този момент засегна няклко завода на международния авто производител No2 Volkwagen, а първокласното поделение на Porsche спря произвеждане във фабриката си в Лайпциг.

Удареното произвеждане на BMW 

" Поради проблемите с доставките от Украйна ще зародят спирания на нашето произвеждане ", обявиха малко и ясно в изказване от BMW.

От компанията към този момент водят интензивни договаряния с техните снабдители за аварийни разновидности за доставка на електрически кабели. Това са жизненоважен набор от елементи за всеки автомобил и на процедура без него нито една кола не може да бъде приключена.

Доставчици като Leoni, която има две заводи за електрически кабели в Западна Украйна, се пробват да компенсира индустриалните загуби и спиранията в два завода в Стрий и Коломия, провокирани от войната против Украйна. Сформирана е работна група за оценка на риска.

Германските Forschner, Kromberg & Schubert, Prettl, SEBN и японската Yazaki построиха мощен бранш за произвеждане на кабели в Украйна, който има по-ниска цена и квалифицирана работна мощ.

Според разбор на данните на Comtrade за 2020 година, направен от консултантската компания AlixPartners, електрическите кабели са най-критичният авто съставен елемент за Украйна, изнасян за Европейския съюз, като съставлява близо 7% от целия импорт на този артикул.

Данните на украинското държавно управление демонстрират, че 22 автомобилни компании са вложили над $600 милиона в 38 завода, в които работят над 60 000 украинци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР