Много популярни дестинации по света са пострадали от свръхтуризъм, замърсяване

...
Много популярни дестинации по света са пострадали от свръхтуризъм, замърсяване
Коментари Харесай

Топ 10 на най-неопорочените от туристи дестинации

Много известни дестинации по света са потърпевши от свръхтуризъм, замърсяване и обезлесяване. Има обаче няколко страни, които остават релативно недокоснати.

Екип от туристически специалисти от Inghams проучва изявления в Instagram за дестинации по света, с цел да дефинира кои са най-често споменавани като " непокътнати ", написа английският " Експрес ". 

Начело на листата е Исландия, която постоянно е наричана една от най-безопасните страни в света с необикновено красива природа. Според Tripadvisor Исландия е най-хубавото място в света за наблюдаване на Северното зарево, водопади и вулкани. Тук се намира и най-красивият плаж в света.

Исландия обаче също има проблеми. Страната неотдавна разгласи, че може да вкара налог върху туризма, с цел да се бори със свръхтуризма. Много от най-хубавите дестинации в страната одобряват голям брой туристи, като Синята лагуна и Seljalandfoss са едни от най-посещаваните атракции.

Най-недокоснатите страни в света:

1. Исландия;



2. Австралия;

3. Ирландия;



4. Кипър;

5. Коста Рика;



6. Танзания;

7. Нова Зеландия;

8. Перу;



9. Гърция;

10. Грузия.

По-рано Австрия беше приета за най-населената с туристи страна в света през 2023 година Според скорошно изследване на MoneyTransfers на всеки локален гражданин в страната се падат 3,6 задгранични туристи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР