Много политически теми бяха на фокус през изминалата седмица, но

...
Много политически теми бяха на фокус през изминалата седмица, но
Коментари Харесай

Z-Каст: Какво ще стане, ако Русия скъса дипломатически отношения с нас?

Много политически тематики бяха на фокус през миналата седмица, само че може би най-съществена е изтеклият през днешния ден на обяд ултиматум на съветската посланичка Елеонора Митрофанова - българското държавно управление в оставка да анулира експулсацията на 70 дипломатически чиновници на Руската федерация, или да рискува преустановяване на дипломатическите връзки сред двете страни.

Премиерът в оставка Кирил Петков не отстъпи пред Митрофанова, а представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че нейната опасност се обмисля.

Какви обаче ще са действителните последици за България, в случай че Руската федерация реши да скъса връзки? Същото ли е това като затваряне на посолството? Ще има ли последици за към 24-хилядите българи, които живеят там? Ще са по-страшни ли следствията за руснаците в България?

На тези въпроси се опитваме да отговорим с интернационалния редактор на Клуб Z Веселин Желев.

Според него още не се знае дали Русия ще извърши опасността си - а в последно време режимът на Путин е великодушен на закани към Запада.

" Зъбенето е в стила на съветската външна политика - не в стила на нашата. Но, както се знае, не е ужасно кучето, което лае, а което хапе. "

Дали забележимото изнервяне на съветските управници е знак, че проектите им се провалят и войната в Украйна може да отива към своя край?

" Не бива да забравяме с какъв режим си имаме работа. Той не вижда света, както ние го виждаме. Той не разсъждава, както ние разсъждаваме, неговите реакции не са като нашите, не можем да го разбираем, следвайки нашата логичност ", отбелязва Желев.

Чуйте цялостния диалог в 87-ия епизод на Z-Каст:

Слушайте Z-Каст и в платформите,,,.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР