Много по устойчиви сме в киберпространството отколкото преди една година.

...
Много по устойчиви сме в киберпространството отколкото преди една година.
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Много по-устойчиви сме в киберпространството отколкото преди една година

Много по устойчиви сме в киберпространството в сравнение с преди една година. Това съобщи министърът на електронното ръководство, който взе присъединяване в провеждащата се в София конференция AI N' CYBER 2023. Форумът цели да показа положителните практики от Украйна и да насърчи разговора за съдействие сред двете страни в областта на изкуствения разсъдък и киберсигурността.

„ Моето министерство се стреми към цифровата промяна на България. Правим нужните стъпки в тази посока и не изоставаме “, сподели той пред участниците на форума. 

Министърът напомни, че при започване на войната в Украйна през предходната година внезапно са почнали мощни цифрови офанзиви против български държавни уеб сайтове и системи на страната ни. 

„ Ние се изправихме против тези офанзиви. Поради позицията ни, че поддържаме Украйна, трябваше да намерим бързо позволение. Създадохме отбрана, която ни оказа помощ да се оправим с това “, увери министърът. Той напомни, че са на път европейски регулации, свързани с развиването на изкуствения разсъдък, само че акцентира, че има потребност и страната ни да създаде характерни български регулации. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР