Много пенсионери обичат да притежават малко злато в портфейлите си

...
Много пенсионери обичат да притежават малко злато в портфейлите си
Коментари Харесай

Колко пари са ви необходими, за да отворите златен IRA? Експерти преценяват

Много пенсионери обичат да имат малко злато в портфейлите си заради аргументи като диверсификация и капацитета златото да служи като отбрана против инфлацията. IRS обаче има избрани правила по отношение на държането на злато в пенсионните портфейли.

Ако желаете да притежавате физическо злато, като в същото време получавате данъчните облекчения, които идват от самостоятелна пенсионна сметка (IRA), нормално би трябвало да отворите самоуправляваща се IRA, известна като златна IRA.

Ако въпреки всичко желаете да отворите една от тези сметки, значимо е да разберете минималните стойности на сметката на златен IRA, в това число всички разноски. Започнете с поръчка за безвъзмезден комплект информация за злато тук, с цел да научите повече за тази неповторима капиталова опция.

Колко пари са ви нужни, с цел да отворите златен IRA?

Сумата, от която се нуждаете за отваряне на златен IRA може да варира съгласно доставчика. Някои IRA за злато нямат никакви минимуми, макар че въпреки всичко може да има разноски, като да вземем за пример за задържане на физическото злато, защото нормално не можете сами да съхранявате кюлчета, преди да вземете систематизиране, в случай че желаете да спазвате разпоредбите на IRS за IRA за злато.

Обикновено откриването на златен IRA носи такси от към $100-$400, споделя Дейвид Розенстрок, шеф в Wharton Wealth Planning. И по този начин, колкото повече влагате в златна IRA, толкоз по-ниски ще бъдат тези такси като % от първичната ви инвестиция, което е значимо, споделя той.

Ако сте вложили $100 в златна IRA, само че сте платили $400 в таксите, да вземем за пример, ще бъде мъчно да излезете на доходност в скоро време, да не приказваме за позитивна възвръщаемост на вашата инвестиция.

Имайте поради, че златните IRA имат оптимални годишни вноски. За 2023 година можете да допринесете до $6500, комбинирани в златни IRA, обичайни IRA и Roth IRA, в случай че отговаряте на изискванията. Тези на възраст над 50 години също могат да дадат спомагателни $1000. Самостоятелно заетите лица може също да могат да внасят по-високи суми посредством разнообразни структури.

Може също да сте в положение да отворите златен IRA с по-висока сума, като прехвърлите салдо от друга пенсионна сметка, която имате изграждани през годините. Прехвърлянията не подлежат на ограничавания на вноските.

„ Повечето хора избират да трансферират или да трансферират средства от съществуваща пенсионна сметка “, споделя Джонатан Роуз, съосновател на Genesis Gold Group. „ Като се има поради структурата на таксите за IRA за злато, нормално има максимален смисъл за сметки с $25 000 или повече. “

Някои споделят, че по-ниска сума може да работи, макар че зависи от таксите.

„ Препоръчителната сума е $10 000 и повече, като се вземат поради годишните такси за настойничество и депозитарно предпазване “, споделя Алекс Ебкариан, основен действен шеф и съосновател на Allegiance Gold.

Научете повече за вашите варианти за IRA за злато през днешния ден тук.

Защо би трябвало да отворите IRA за злато?

Въпреки че можете да инвестирате в активи като златни ETF в обичаен IRA, някои вложители избират да имат физическо злато и по този метод отворете IRA за злато.

„ Общо казано, в случай че просто търсите експозиция към спот цената на златото и среброто, тогава ETF може да ви обезпечи това “, споделя Роуз. „ Въпреки това, когато клиенти идват при нас със угриженост по отношение на по-голямата стопанска система, те нормално са в интерес на физическата благосъстоятелност върху самото злато и сребро, което е нещото номер едно, което липсва на ETF. “

За някои изгодите от физическото владение на активи като златни кюлчета и монети, които можете осезаемо да притежавате сами, откакто сте разпределили злато IRA, надвишават разноските. „ Притежаването на физическо злато под формата на златни монети и кюлчета в границите на IRA за злато разрешава по-добър надзор и различен пласт на дискретност, защото транзакциите могат да бъдат релативно дискретни “, споделя Ebkarian.

Как се вписват IRA за злато в пенсионни портфейли?

Ако в действителност желаете да отворите златен IRA, не е нужно да избирате напълно сред този вид сметка и други пенсионни сметки. Все още може да държите доста количество акции и облигации в обичайната IRA, да вземем за пример, до момента в който влагате малко пари в златна IRA.

Розенстрок показва главното предписание за ограничение на златото до 5% до 10% от общата стойност на портфейла и като цяло не предлага златото като дълготрайна инвестиция.

Други обаче избират да влагат повече в IRAs за злато.

Ебкариан споделя, че е забелязал вложители да влагат сред 10%-50% от портфейлите си в злато, макар че прибавя, че данъчен консултант или финансов консултант би да бъде най-подходящ за съвет по отношение на съответния % на обещано лице. „ Тъй като всеки човек може да има разнообразни цели и самостоятелното му финансово положение варира, диверсификацията на портфолио, употребяващо злато, се разграничава от едно лице на друго “, споделя той.

Научете повече за вложението в златен IRA тук в този момент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР