Много пъти онова, което се случи преди 25 години минава

...
Много пъти онова, което се случи преди 25 години минава
Коментари Харесай

Петър Стоянов: България има нужда от лидери, които да гледат напред

Много пъти това, което се случи преди 25 години минава през главата ми. Това бяха три събития, които значително дефинираха и ориста на България през днешния ден: разрешаването на политическата рецесия на 4 февруари, когато отхвърлих мандата на Българска социалистическа партия, подаването на молбата за участие в НАТО и въвеждането на Валутния ръб.

Това съобщи Петър Стоянов, президент на Българи (1997-2001 година ), съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес президентът Стоянов става на 70 години, през тази година се навършват и 25 години от встъпването му в служба като президент.

" Когато през днешния ден всички вести стартират с това в каква тежка рецесия сме, желая да припомня, че времето преди 25 години беше най-тежкото в най-новата ни история. След като успяхме да преодолеем тези компликации, аз съм уверен, че ще преодолеем и днешните компликации. Тогава даже нямахме пари да си платим житото и България оставаше без хляб”, сподели Стоянов.

Той акцентира, че “България върви напред и нагоре”, без значение, че у нас към момента има хора, които носят бремето на прехода.

“Но вървейки нагоре би трябвало да обърнем внимание и на хората, които са минимум защитени”, сподели Стоянов и добави, че това е обществото, към което са се стремели политиците от неговото потомство.

“Идеята да се следва сляпо и постоянно публичното мнение може да се окаже неправилната концепция. В избрани моменти България има потребност от водачи, които да погледнат няколко години и десетилетия напред. Дай Боже, България да има такива водачи. Винаги във всяко време има водачи. Времето ражда своите лидери”, пожела си Стоянов.

В резиденция " Бояна " се събраха стотици представители на българския културен и политически хайлайф, с цел да поздравят Стоянов за двойния празник. Сред тях са Богдана Карадочева, Цветана Манева, Георги Господинов, Румен Леонидов, Красен Станчев, Михаил Неделчев, Огнян Минчев, Кирил Маричков, Филип Димитров, Стефан Софиянски, Теди Москов, проф. Ангел Димитров и доста други.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР