Много пъти днес в пленарна зала чухте изразена грижа за

...
Много пъти днес в пленарна зала чухте изразена грижа за
Коментари Харесай

Нинова: Българският национален интерес е продаден три пъти за един ден

" Много пъти през днешния ден в пленарна зала чухте изразена грижа за Украйна и за украинския народ. От друга страна, грижа за Русия и за съветския народ. Но с изключение на нас, от " Българска социалистическа партия за България ”, никой не сложи акцента върху българския народен интерес и грижа за българския народ. Нашата оценка е, че българският народен интерес беше продаден три пъти за един ден – огромен шлем на национално изменничество. ” Това съобщи Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

По нейните думи българският народен интерес диктува да имаме лична нуклеарна централа и по-евтин ток за стопанската система и за семействата, без да гледаме геополитически на този въпрос. " Е, този план беше завършен през днешния ден с решението да се продадат двата реактора от " Белене " на Украйна. Българският народен интерес беше продаден, не просто два реактора ”, уточни Нинова.

" Второ, българският народен интерес диктува да имаме боеспособна и въоръжена Българска войска. И това беше продадено през днешния ден, тъй като се взе решение да се опразнят всички хранилища на Министерството на защитата и на Българската войска от муниции и да бъдат продадени на непозната страна ”, означи още водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея, на трето място, българският народен интерес е да има мир и успокоение в района, в Европа и в България, а поддръжката за участието на Украйна в НАТО значи усилване на напрежението. " Означава риск от увеличение на военните дейности в Черно море, които директно да обиден България и българския народен интерес ”, добави Корнелия Нинова.

Тя уточни и отговорниците за всичко това: " На първо място, Бойко Борисов – персонално. Цитат от Борисов отпреди време: " Моята фантазия беше да има тръба за газ, лодки и платноходки в Черно море. А като се разхождат подводници и кораби, каква ще е тази тръба? Когато военни кораби се разминават, могат някъде да се срещнат. И тогава? А и за туризма на България не е привлекателно. ” Какво промени позицията на Борисов и на ГЕРБ, несъмнено има доста пояснения. Вероятно страхувайки се от " Магнитски ”, да вземем за пример, той продава гласоподавателите си, партията си, България и се отхвърля от личните си думи. ”

На второ място водачът на българските социалисти уточни " Продължаваме промяната ” и " Демократична България ”, като, по нейните думи, за власт и пари, прегръщайки се с ГЕРБ, са предали гласоподавателите си, партията си, а през днешния ден и България.

" Българска социалистическа партия, до момента в който бяхме в държавното управление на Кирил Петков, спирахме тези процеси, на които станахте очевидци през днешния ден, тъй като те започнаха още тогава. Ние бяхме коректив и не позволихме всичко това да се случи, тъй като и тогава, и в този момент защитавахме единствено българския народен интерес. И популярност богу, чухме това самопризнание в зала, за моя изненада, от Движение за права и свободи, че преди време и в това държавно управление ние сме били този коректив и сме спрели тези процеси. И в този момент, в съпротива, сме поредни и не сме сменили позициите си ”, сподели в умозаключение Нинова. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР