Много пъбовете, ресторантите и кафенетата във Великобритания са намалили работното

...
Много пъбовете, ресторантите и кафенетата във Великобритания са намалили работното
Коментари Харесай

Заради високите сметки за ток: Пъбове на Острова си намалиха работното време


Много пъбовете, заведенията за хранене и кафенетата във Англия са понижили работното си време през последните 3 месеца в опит да лимитират разноските си за сила.

Анализ на националната статистическа работа на Англия разкрива, че вследствие на повишаването на силата 21% от заведенията, са лимитирали работното си време, макар че не са понижили броя на дните, в които работят.

А 6% от фирмите в бранша оповестяват, че затварят за повече дни, с цел да пестят. Повечето от тези компании акцентират цените на електрическата сила като причина за най-сериозно безпокойствие през ноември. Последното във Англия през октомври беше с над 80% и беше второто за годината.

Песимистичните настройки се резервират, макар че английското държавно управление даде обещание през септември, че ще покрива част от енергийните сметки на бизнеса.

Фирмите в бранша на услугите на Острова, обвързван с продажбата на храни и питиета, са изключително тежко наранени от по-високите цени на тока – 58% от тях оповестяват, че това е. Близо 41 на 100 компаниите афишират, че чакат тази обстановка да докара през ноември до повишение на цените.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР