Много от нас знаят, че на лицето ни има място,

...
Много от нас знаят, че на лицето ни има място,
Коментари Харесай

Триъгълникът на смъртта. Защо не можете да го докоснете с ръце?

Много от нас знаят, че на лицето ни има място, несъмнено като „ триъгълник на гибелта “. Тази зона е изключително уязвима и податлива на зараза.
Но не всеки знае къде тъкмо се намира тя и какво значи този „ триъгълник “.
Трите му точки са: Нос, назолабиални гънки и устни. Именно в тази област на лицето има максимален брой съдове, които не са оборудвани със специфични клапани.
Д-р Ангел Каяджиев: Очите демонстрират всички заболявания
Ако зараза проникне през този триъгълник, тя неизбежно навлиза в мозъка, което може да докара до разнообразни затруднения и даже до гибел. Дерматолозите предизвестяват, че оптимално би трябвало да ограничите докосването на тази област с ръце.

Именно там има максимален брой рискови микроорганизми и хората даже не се замислят за това. Известни са три съществени казуса в тази област на лицето: Това са черни точки, циреи и окосмението в носа.
Циреите пораждат заради задръстване на мастната жлеза, след което под кожата се натрупва гной. Може да се каже, че фурункулозата е най-опасният дерматологичен проблем, който всеки може да има.

В никакъв случай не би трябвало да се пробвате да премахнете абсцес сами. Вкъщи можете да употребявате компрес за една нощ с ихтиолов мас, само че е добре да посетите експерт.
Внимание! Тези хора най-често страдат от рак на кожата
Черните точки в медицината се назовават ​​комедони. Това също е проблем със запушването на мастните жлези, само че следствията от него са изцяло разнообразни.
За да подобрите почистването на лицето, предлагаме да употребявате черни маски или да посещавате козметични салони, където ще получите професионално разчистване. Черна маска може да се подготви и вкъщи.

Използвайте вода, желатин и деен въглен.
Всеки има коса в носа. И в това няма нищо неприятно. Въпреки че това не наподобява естетически добре, те имат значима функционалност. Експертите не предлагат да ги режете или скубете, защото такива процедури могат да причинят зараза.
Използвайте тример, той ще помогне за безвредното осъществяване на тази процедура.

Инфо: Zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР