Много от нас си имат зеленчукови градини или пък сеят

...
Много от нас си имат зеленчукови градини или пък сеят
Коментари Харесай

Така подхранва краставиците дядо, за да не жълтеят листата и да има урожай до късна есен:

Много от нас си имат зеленчукови градини или пък сеят зеленчуци на двора. Така цяло лято си хрупаме пресни зеленчуци, за които сме сигурни, че не са минали химическа обработка. Краставиците са измежду най-честите култури, отглеждани от българина.

Ако желаете краставиците ви да са здрави, да имат стъбла и листа с наситено зелен цвят без жълти и червени петна, би трябвало да се грижите добре за тях. За това е належащо освен да се защищават от заболявания и вредители, само че и да се подхранват добре.

Днес имаме за вас чудесна и доказана рецепта за поддържане на краставиците в градината. С нея ще имате здрави растения , които ще дават вкусна годишна продукция до есента.

Домашно средство за поддържане на краставиците:

В кофа с вода накиснете един самун, авансово нарязан на части, и поставете на топло място за 24 часа.

 тор за краставици

Добавете половин шишенце йод към накиснатия самун и разбъркайте с дървена пръчица или нещо друго, само че не и с ръце. Оставете да кисне по този начин няколко часа.

 домашна тор за краставици

Съхранявайте средството на хладно място, като маза или мазе.

Изсипете в пръскачката кофа с вода, прибавете 1 литър от горното средство инфузия, разбъркайте и деликатно обработете листата и стъблата на краставицата.

Това е доста дейна примес, тъй че идващото поддържане на краставиците с нея би трябвало да се извърши не по-рано от две седмици след първото.

 берекет краставици

Ще бъдете възхитени от резултата!

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР