Много от нас се оплакват от разнообразни здравословни проблеми, свързани

...
Много от нас се оплакват от разнообразни здравословни проблеми, свързани
Коментари Харесай

Стоматологът проф. д-р Милена Пенева обясни как да разпознаем от какво е породена болката в зъбите

Много от нас се оплакват от разнородни здравословни проблеми, свързани с смяната на времето. Отдавна учени от разнообразни области се пробват да изяснят дали всичко е въпрос на подстрекателство, или в действителност климатът може да ни повлияе физически. Съществуват задоволително статистически данни, показателни за утежняването на някои болести по отношение на избрани метеорологични феномени.

“Как организмът реагира на измененията, зависи от възрастта, пола, общото положение, изискванията на местоживеене. Най-уязвими са децата, хората в преклонна възраст и тези, страдащи от хронични патологични положения и изключително в случаите на внезапна промяна на изискванията. Атмосферното налягане, температурата и влажността на въздуха са главните фактори, които засягат по-чувствителните хора.

Сред главните недоволства са нараснала нервност, експанзия, тревога, меланхолия, лесна уморяемост или намалена дарба за централизация. Тежки главоболия, даже мигренозни, разстройства в съня, проблеми от сърдечносъдов темперамент или болки по ставите, мускулите и зъбите могат нерядко да търпят динамичност, подвластна от метеорологичните условия”, изясни за читателите на в. “Доктор” стоматологът проф. доктор Милена Пенева, началник на Катедра “Детска дентална медицина”, Факултет по дентална медицина в МУ - София, народен съветник по “Детска дентална медицина”.

Как да разпознаем болката в зъбите и какво да вършим при заболели мъдреци четете в изявлението с доктор Милена Пенева на Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР