Много от нас се опитват да водят здравословен начин на

...
Много от нас се опитват да водят здравословен начин на
Коментари Харесай

Ето защо постоянно сте гладни

Много от нас се пробват да водят здравословен метод на живот. Но приемайки храни, които ни засищат единствено моментно, по никакъв метод не си оказваме помощ. Това са храни като чипсове, снаксове, вафли и други Те ни засищат за някакъв избран интервал от време, само че несъмнено не ни дават нужните хранителни субстанции, а и доста скоро откакто сме ги консумирали, още веднъж изпитваме апетит. За да е потребен един хранителен режим, би трябвало да бъде разнороден и да съдържа всички хранителни субстанции, от които тялото се нуждае. За да го постигнете, би трябвало да редуцирате храните и напитките, които имат способността да не задържат ситостта за дълго. Ето няколко съвета, които е добре да приложите:
1. Внимавайте със соковете
Соковете са здравословни, само че единствено в случай че са 100% плодове. В тези, които се продават в магазините, има доста захари и субстанции, които не са потребни. Вместо това заложете на плодовете или си направете плодов сок сами. Избягвайте готовите напики, тъй като те постоянно ще ви донесат възприятие за тежест в стомаха, а малко откакто сте изпили една чаша, още веднъж ще се чувствате гладни.
2. Яжте верните салати
Салатите са доста потребни и несъмнено би трябвало да участват в менюто ви. Вместо бургер или дюнер е по-добре да хапнете салата. Ако обаче салатата е формирана единствено от зеленчуци, тя няма да ви засити задоволително. Добавете в нея яйце, някакъв тип месо, сирене, кашкавал или риба. Така салатата ще ви нахрани и дълго време няма да имате потребност от последващо хранене.
3. Премахнете газираните питиета

Те са доста нездравословни, изключително когато спазвате хранителен режим. Мигновено ще доведат до отичане на стомаха, а това напълно няма да е прелестно за вас. Стремете се да ги избягвате, даже тези, които са без захар или калории, тъй като те също са не по-малко нездравословни. Опитайте се да ги замените с фрешове или вода с лимон.

4. Не бъркайте апетит с жадност
В множеството случаи, в които си мислим, че сме гладни в действителност организмът ни се нуждае от вода. Когато почувствате апетит, а сте яли скоро, изпийте една чаша вода. Същото важи и когато ненадейно се почувствате доста гладни. Вероятността просто да сте жадни е доста огромна. Затова пийте вода, а в случай че след нея към момента изпитвате апетит, тогава хапнете нещо леко.
5. Ограничете солта
Някои хора се хранят със солени артикули целодневно, което освен довежда до бързо огладняване, само че и до жадност, което както споменахме нагоре, постоянно се бърка с апетит. Ако желаете да водите здравословен метод на живот, ще е най-добре да намалите до най-малко солените храни.
6. Намелете зърнените храни
Доста хора считат, че би трябвало всяка заран да се одобряват зърнени храни, което в действителност не е по този начин. Те се разграждат много бързо и след към час отново изпитваме апетит. Полезни са до два пъти седмично, само че никога повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР