Много от нас са на мнение, че запазването на храните

...
Много от нас са на мнение, че запазването на храните
Коментари Харесай

Хранителните продукти, които не трябва да съхранявате в хладилника си

Много от нас са на мнение, че запазването на храните в студена среда ги поддържа по-свежи за по-дълго. За страдание това не важи за всички хранителни артикули и може да съхранявате храната си на погрешно място. Не всичко принадлежи на хладилника. Ето 10 храни, които би трябвало да избягвате да съхранявате в хладилника и за какво, оповестяват от foodpanda, представени от БГНЕС.
Картофи
Картофите в идеалния случай би трябвало да се съхраняват в хартиени торби или мрежести торбички на хладно и изсъхнало място, като вътре в килера. Съхраняването на картофите в хладилника трансформира нишестето в захар, което кара вашият картоф да е сладостен, зърнест и ще се обезцвети. Не мийте преди предпазване, защото влагата ще форсира развалянето.
Лук
Лукът не би трябвало да се съхранява в хладилника, защото влагата ще гo размекне и ще стане кашест. Съхранявайте го на изсъхнало и добре проветриво място и се уверете, че е мрачно.
Домати
Съхраняването на домати в хладилника поврежда мембраната вътре в домата, която по-късно трансформира усета и аромата. Охладените домати имат усет на малко блудкав и незрял. Дръжте ги в купа или кошница. Те ще узреят и ще усилят аромата си.
Чесън
Чесънът би трябвало да се съхранява на хладно и изсъхнало място. Поставянето му в хладилника ще докара до покълване и превръщането в гума.
Хляб
Хлябът е нормална храна, която неправилно се съхранява в хладилника. Съхраняването на самун там го прави жилест. Това също форсира процеса да остане застоял заради влажната и студена температура.
Мед
Съхраняването на меда в хладилника ще докара до кристализирането му. Медът остава пресен и равен, когато се съхранява на открито. Уверете се, че е компактно запечатан.
Авокадо
Съхранявайте авокадото си в отворени кафяви торбички и отвън хладилника. Поставянето му там затруднява процеса на зреене. Съхраняването на авокадо наоколо до банани ще форсира процеса на зреене.
Банани
Ако сте закупили банани, които към момента би трябвало да узреят, не би трябвало да ги поставяте в хладилника. Студените температури ще ги трансфорат в каша и ще почернеят, защото нямат естествена отбрана в студа. Въпреки това, узрелите банани са безвредни за запазване в хладилника.
Пъпеши
Съхраняването на вашите пъпеши в хладилника може да има вцепеняващ резултат върху тях, което от своя страна се отразява на хранителната им стойност. Пъпешите най-добре се държат на стелажа с плодове. Можете обаче да увиете нарязани части пъпеш във фолио и да ги поставите в ледник.
Зехтин
Съхраняването на зехтин в хладилника ще докара до кондензиране и преобразяване в твърда консистенция, наподобяваща масло. Подобно на други масла, зехтинът би трябвало да се съхранява на хладно и мрачно място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР