Много от нас повтаряме едно и също нещо всеки ден,

...
Много от нас повтаряме едно и също нещо всеки ден,
Коментари Харесай

Ако искате да сте здрави, правете тези ритуали всеки ден

Много от нас повтаряме едно и също нещо всеки ден, без действително да го осъзнаваме. Тези дребни рутини, да вземем за пример, да пиете кафе, да си вземете душ, да си измиете зъбите – са станали част от нас самите и надали можем да си представим деня без тях.

Основната разлика сред обред и рутина е желанието, което стои зад даденото деяние, написа sanovnik.bg. В ритуалите влагаме мисъл, ангажирани сме с процеса. При рутината правим едно и също нещо, без да си даваме сметка за това.

Ритуалите могат да включват, да вземем за пример, ежедневната медитация.

И двете неща са нужни, тъй като ни оказват помощ да структурираме животите си.

В всекидневието си всеки от нас е присъединил по една рутина, която оказва помощ за здравословното ни положение, да вземем за пример, пиенето на чай.

Има и такива ритуали, които не са чак толкоз положителни за нас, да вземем за пример, пиенето на алкохол вечер.

Ако желаете да сте здрави, включете тези неща като ритуали за здраве в всекидневието си и доста скоро ще забележите позитивен резултат.

1. Оставете телефона си

Най-добре е да оставите мобилния си телефон надалеч от леглото си, а по опция даже отвън стаята. Така ще позволите на тялото си и душата си да се отпусне. Ако въпреки всичко телефонът ви би трябвало, с цел да си навиете тревога, по-добре изключете wi-fi и мобилния интернет.

2. Релаксирайте, преди да си легнете

Създайте си обред да релаксирате, преди да заспите. Изключите всички електронни устройства. Може да си вземете успокояваща вана. И си легнете по-рано.

3. Възстановете сънищата си

След като се разсъните, се пробвайте да си припомните какво сте сънували, без значение дали става дума за призрачен сън или по-приятен сън. Това ще помогне доста на съзнанието ви да проработи.

4. Медитирайте

Отделете си най-малко 15 минути дневно за медитация. Запалете свещ и угасете лампите, пуснете си релаксираща музика или останете на цялостна тишина. Дори единствено да вършиме извършения за дишане или да останете сами със себе си, това отново ще се отрази удобно на здравето ви. След медитацията ще се почувствате по-леки, по-освободени и по-спокойни.

5. Танцувайте

Танците могат да станат чудесни ежедневни ритуали. Може да ги вършиме когато и да е, без особени старания. Смята се, че танците пречистват съзнанието и духа.

6. Изпотете се

Изпотяването пречиства тялото. Затова си отделете 10-15 минути за извършения, с които да се изпотите. Това ще усъвършенства здравето ви, ще ви даде тонус и ще ви зареди с нова сила.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР