Много от нас обичат да прилапват по нещо късно вечер.

...
Много от нас обичат да прилапват по нещо късно вечер.
Коментари Харесай

Храни, които можете да си хапнете късно вечер без угризения

Много от нас обичат да прилапват по нещо късно вечер. Това не е изключително потребен табиет, само че е значимо най-много какво ядете. Според скорошни изследвания има избрани храни, които са най-подходящи за късните хапвания, написа BrightSide. Ето някои от тях:

1. Хумус

Хумусът е прелестен източник на протеин, изключително домашно приготвеният. Ако сте гладни, топнете си морков в хумус и можете да заспите хем сити, хем с чиста съвест.

2. Кисело мляко

Учените са единомислещи, че киселото мляко е безвредна храна в късните часове – богато на протеини, малко мазнини, ниска масленост. Ако добавите и малко боровинки, ще си осигурите същинско нискокалорично угощение.

3. Пуканки

Звучи необикновено, само че пуканките са безвредни за консумация в „ забранените” часове от денонощието. Имайте поради обаче, че това не се отнася за пуканките в пликчета за микровълнова фурна, които са натъпкани с лой, а за леки, въздушни пуканки без захар, които да не навредят на фигурата ви.

4. Яйца

Още една чудесна опция за празния ви корем след осем вечерта. Яйцето съдържа единствено 75 калории, само че е богато на протеин и ще ви държи сити дълго.

5. Зеленчуци

Този избор е измежду най-безопасните. Можете да си приготвите резени моркови, потопени във вода с малко лимон или цяла зеленчукова салата – вкусно, елементарно и засищащо.

6. Банани

Въпреки че бананите са много калорични, съдържат високо количество магнезий и калий, което ги трансформира в чудесно средство за разпределяне преди лягане.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР