Много от нас имат специални бижута, с които никога не

...
Много от нас имат специални бижута, с които никога не
Коментари Харесай

Защо трябва винаги да сваляте бижутата си преди лягане

Много от нас имат специфични бижута, с които в никакъв случай не се разделят. Понякога сме прекомерно изтощени да смъкваме всички пръстени и гривни преди сън. Ето няколко основателни аргументи, които ще ви накарат постоянно да ги свалите, когато си лягате.
1. Сутринта е мъчно да си свалите пръстена
Може би сте забелязали, че заран ръцете и пръстите ви са малко по-големи. Това се случва, тъй като до момента в който лежим през нощта, флуидите укрепват тъканите в тялото, което предизвиква надуване на ръцете. Ако спите с пръстен, заран ще ви е по-трудно да го свалите. Ще ви се наложи да ползвате течен сапун или олио, или даже да сложите ръката си на ледена вода да облекчите отока.

2. Пречат на съня
Спането с колие на врата може даже да е рисково, изключително в случай че имате навика доста да се въртите. Верижките могат да се заплетат в косата или да се увият към врата ви, което  пречи на съня. Ако обичаното ви колие е с висулки, те могат да ви прободат и да ви разсънят. Ако не може да си визиите, че ще свалите обичаното си украшение през нощта, изберете такова, което няма да пречи на съня ви, като да вземем за пример колиета, направени от меки и пластични материали.
 5 доказателства, че е потребно да спиш без облекла 5 доказателства, че е потребно да спиш без облекла
Съвсем условно, хората могат да бъдат разграничени на два вида - тези, които избират да спят облечени и тези, който обичат да си ляг...
3. Дразнят кожата
Някои материали, с които се създават бижута, като никел, могат да причинят алергични реакции и да доведат до зачервяване и сърбеж на кожата. И въпреки златото и среброто са по-безопасен вид, имайте поради, че постоянно златните и сребърните бижута съдържат други метали. Ако имате сензитивна и склонна към алергии кожа, уверете се, че златните ви бижута са с 14-каратова или по-висока проба. По-високата проба значи по-чисто злато и по-малка възможност за алергични реакции.
4. Ушната ви мида може да увисне
Спането с тежки обеци на ушите води до дискомфорт по време на сън и може да докара до провисване на долната част на ушната мида. Ушните миди губят еластичността си с годините и, в случай че не им осигурите време за отмора и свободно дишане през нощта, може да увиснат. Носенето на обеци през нощта предизвиква и неприятен аромат на ушните миди. Мастният секрет себум в композиция с мъртвите кожни кафези, води до неприятна миризма.
5. Причиняват разпространяване на бактерии
 Защо усещаме по какъв начин падаме в съня си Защо усещаме по какъв начин падаме в съня си
Случвали ли ви се е да се събуждате внезапно измежду нощ, да скачате уплашено от леглото, тъй като ви се коства, че сте падате в пропаст. Усещ...
Ако не свалите бижутата си, с цел да ги почистете добре, обичаните ви обеци и огърлици се трансформират в разплодник на микроби. Пръстените служат като влажни дупки и основават идеална среда за развиване на бактериите.
6. Не е добре и за самите бижута
Макар доста хора имат навика да спят с годежния пръстен или брачна халка, по-добре е да ги свалите преди сън, с цел да им осигурите най-хубава форма. Ако спите неспокойно, може да си ударите бижуто в леглото или нощното шкафче и да го смачкате. Ако се въртите, може някое от зъбчетата на синджирчето да се закачи на чаршафа или пижамата и да се откача. Освен това, в случай че спите с бижутата си, може да потъмнеят, защото по време на сън ние се потим, а потта замъглява блясъка им. 
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР