Много от нас едвам дочакват обедната почивка, за да грабнат

...
Много от нас едвам дочакват обедната почивка, за да грабнат
Коментари Харесай

Смартфонът, обедната почивка и защо да го оставим, докато обядваме

Много от нас колкото да дочакват обедната отмора, с цел да сграбчен телефона си и да си отдъхнат от работа с 20-30 минути Candy Crush, скролване във Фейсбук или някое друго сходно занятие, обвързано със смарт телефона ни.

В последна сметка няма нищо неприятно да се отпуснем в стола си и да съберем мозъка си, разглеждайки фотоси от плажове или пък да изгледаме някое поучително видео, нали по този начин?

Истината обаче е, че до момента в който ние отдъхваме във Фейсбук фийда си, мозъкът ни надалеч не почива, даже в противен случай.

Учени от Ню Джързи, Съединени американски щати, са провели опит с над 400 души, които са били разграничени в две групи и са били нагърбени с идентични задания за решение в продължение на няколко часа.

И двете групи са имали несъмнено време за отмора, само че хората в едната група са почивали със смарт телефон в ръка.

При връщане към поставените задания след почивката, тази група е успявала да реши 22% по-малко от дилемите, а времето за решение се е повишило с 19%.

Учените изясняват, че този резултат се дължи на това, че при съществуването на смарт телефон мозъкът ни влиза в режим, в който чака да получи информация или да сътвори такава под формата на известия.

Това не разрешава на съответните невронни мрежи да се провиснал и по този начин мозъкът ни продължава да работи на високи обороти, даже когато ни се коства, че си почиваме.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР