Много от министрите не си гледат работата, а са се

...
Много от министрите не си гледат работата, а са се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари

" Много от министрите не си гледат работата, а са се трансформирали в партийни секретари ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

" Много от министрите не си гледат работата, а са се трансформирали в партийни секретари - обикалят районите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно или единствено тяхно. Чувам за подготовка за командировка в Щатите. Една голяма делегация да харчи държавни пари за нещо да пропагандират, че свършили те в случай, че това не е по този начин. Аз помня, когато се скриха от срещите, когато трябваше да взимат решенията и за Уестингхаус, и за реакторите, и за нуклеарното гориво, и за оръжията изключително за Украйна. Просто се скриха ", сподели Борисов.

По думите му " резултатите от министерствата по никакъв начин не са положителни " и ще предстоят съществени диалози.

" Някаква такава агитация тече, която никога няма да се отрази добре на ротацията и това ще им кажа през днешния ден като дойдат ", уточни водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов направи коментар и на изборите за кмет в столицата. Според него се касае за " чудовищно пазаруване на гласове ".

" Интересно какъв брой безмълвие се струпа в последно време по отношение на това, което слушам за изборите в София и то към този момент доказано от експертизи на съда. И в случай че това е по този начин, ние сме очевидци в София на най-мащабното пазаруване на гласове и нарушаване, което е закононарушение на закона. Ако е правилно това, което съдът споделя след експертизата, че няма флашки, подменяни са гласове, протоколи в интерес на претендент - в тази ситуация Терзиев, ощетяващ другите. Ние не знаем въобще какво е ставало по страната. Изобщо този машинен избор, в случай че това е правилно, дублирам, а експертизата е безапелационна. Това става чудовищно пазаруване на гласове от бели якички. Това е, което вие премълчавате. Защо? ".

" Няма в 300 секции гласовете. Не излизат! Не се засичат, което значи операция на вота, а изпод на всяка една реклама пишеше " Купуването и продаването на гласове е закононарушение. Затова буксува и СОС. Щото има нещо мръсно, нечисто, купено и това са обстоятелствата ", подчертава Бойко Борисов.

Предстоящата ротация водачът на ГЕРБ разяснява:

" Нито аз, нито сътрудника Петков, айде да не изреждам всичките водачи, това ни е обичаното ни нещо, което се случва сега. И неслучайно започнах с това, че свършихме доста положителни работи, само че сега преди ротацията ще се направи доста добра оценка. Корупцията в спортното министерство, мълчанието там продължава - страховито ", уточни Борисов.

" От едната страна ми се задава въпрос що вземам участие в сглобката, а от другата страна ми споделят нашите министри ще продължат да ръководят и ще си вършат каквото желаят - ще пътуват дет си желаят. Министри с 40, 50, 60 хиляди командировъчни платени. Страховито разхищаване в държавно управление. Аз си припомням вие ядките ми броихте в държавния аероплан. Комисии в Народното събрание правихте ", уточни водачът на ГЕРБ.

" Нали в акцията казахме, че ще понижим държавните разноски? Ще понижим администрацията. Като виждам листата за командировка, който ми дадоха те 30, 40 индивида са се нагласили да вървят за 5 дни в Щатите ", означи Борисов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР