Много ниска е избирателната активност. Причина за нея е, че

...
Много ниска е избирателната активност. Причина за нея е, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще откажем покана от ГЕРБ за правителство; ще бъдем конструктивна опозиция

Много ниска е изборната интензивност. Причина за нея е, че в последните 7-8 месеца действително инфлацията заля цяла Европа, и животът стана по-скъп. И доста хора, най-вече в по-малкото обитаеми места, просто взеха решение да не гласоподават.

Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по Българска национална телевизия.

Политиката на Политическа партия е да се покачват приходите на пенсионерите - за първи път имахме такова покачване, детските градини за децата към този момент са безвъзмездни. На тези стъпки базирахме акцията си, и търсихме поддръжка. За първи път хората видяха, че пенсиите им се покачиха. Трудно ни беше да извадим до урните работещите хора от дребните обитаеми места, които имат ниски заплати, а ние не можахме да създадем нищо за тях.

Вчера слушах изявлението на Карадайъ, който сподели - " предизборният интервал е едно, риториките и линиите остават обратно ". Ние си държим на всичко казано - че няма да създадем коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, и няма да отстъпим то това наше решение.

Гласоподавателите избраха за Политическа партия ролята на градивна съпротива. Ние не сме в политиката за печелене на избори, ние желаеме да спечелим България. Българските гласоподаватели ще би трябвало да бъдат с нас и ще са сигурни, че ние няма да изневерим на нашите обещания, добави Петков.

Имаме ценностно друго схващане от ГЕРБ по какъв начин се води политика - корупционният модел беше станал нещо нормално. Тези хора би трябвало да се реформират, да се трансформират, и да имат различен ценностен модел на ръководство. Няма по какъв начин да се събудим и да кажем " Делян Пеевски не е проблем ", или пък да приемем модела, по който ръководят цели браншове в страната.

Конструктивна съпротива ще бъдем в идващия парламент, ще бъдем бдителни, и когато нещо има смисъл, няма да сме там, единствено с цел да сме на " макар ", разяснява още Петков.

Първата политическа мощ носи голяма отговорност - когато хората са ти дали своят вот да си номер 1, ти носиш отговорност да формираш държавно управление.

Политическа партия не си мени мненията преди и след изборите, имаме ясна визия и идея. Ще откажем поканата на ГЕРБ за сформиране на държавно управление, безапелационен е някогашният министър председател.

ГЕРБ имат доста огромен избор - преди изборите споделиха, че с Движение за права и свободи ще са логически съдружен партньор; също и със " златния " пръст от " Възраждане ". В " Български напредък " има елементи от АБВ, които са мощно проруски, само че там е и Стефан Софиянски, който е десен, настрана има и обвързвана с Ковачки партия в обединението, не знам защо ще се борят, разяснява още Петков./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР