Много неща трябва да се направят в спешно, но едно

...
Много неща трябва да се направят в спешно, но едно
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Трябва да продължим военната помощ за Украйна - според нуждите й

„ Много неща би трябвало да се създадат в незабавно, само че едно от тях е да си образувам екипа. МО е по-особено министерство, защото там хора, които няма надлежно нужният достъп, би трябвало да получат подобен, затова би трябвало да мине повече време. “ Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев след съвещанието на Министерски съвет, съобщи Дарик.

Той уточни, че ще работи с минималния брой заместник-министри - двама на брой, като единият от тях към този момент е назначен. Става дума за Станимир Георгиев, който е бил на същия пост при министър Драгомир Заков в кабинета " Петков ".

Относно военната помощ за Украйна, Тагарев съобщи: " Аз приказвам за това, че е належащо да продължим да оказваме помощ. Зависи от действителните потребности все още, с какво разполагаме ние сега. Трябва да има решение на Народното събрание - ще действаме по транспарантен и явен метод, по този начин, както би трябвало да се работи в една парламентарна република. "

" В идващите седмици ще има министерска среща в Брюксел, която ще се среща във формат " Рамщейн ", където ще придобия по-ясна информация на съответните за момента претенции, тъй като потребностите се менят последователно. Ще забележим с какво можем да помогнем най-добре. Сигурността и независимостта на Украйна са извънредно значими за сигурността на района за години напред. “ – акцентира министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР