Много неща се променят с възрастта, като някои стават по-хубави

...
Много неща се променят с възрастта, като някои стават по-хубави
Коментари Харесай

Как възрастта се отразява на сексуалния ни живот

Много неща се трансформират с възрастта, като някои стават по-хубави и осъзнати, а други не толкоз приятни. Здравословното положение се трансформира с времето, финансовото, професионалното също. Това, на което неумолимото време също се отразява, въпреки и да не ни се желае изключително, е сексът.

Какво да чакаме да се промени в интимната област, напредвайки с времето?

Намаляване на либидото. Вследствие на намаление на равнищата на хормоните тестостерон и естроген, вашето полово предпочитание може да намалее с времето. При дамите с придвижване на възрастта и изключително в интервала на менопауза се следи спад на либидото, който може да опитате да компенсирате със здравословен метод на хранене, спорт или извършения и даже мастурбация, счита доктор Холи Ричмънд, написа уеб сайтът Livestrong.com.

Еректилна дисфункция. С възрастта осъществяването на половия акт за мъжете може да се трансформира в проблем. Според доктор Ричмънд по-възрастните мъже най-често виждат смяна в силата на тяхната ерекция, както и спад на либидото, въпреки да е друго при всеки човек. Тя успокоява, че няма психически проблем, който да пречи на представянето им в леглото, по-скоро тази смяна се дължи на възрастта и понижаване на кръвния поток. Лекотата, с която се реализират ерекциите понижава с напредването на възрастта и множеството мъже го следят остарявайки.

Болка в ставите. Естествено е, че с напредването на възрастта понижават силата и издръжливостта, и за жалост, стартират да се обаждат болести като артрит и остеопороза, които вършат тялото по-лабилно и уязвимо. Наднорменото тегло, както и артритът могат да се отразят отрицателно на половото здраве, ограничавайки позите и придвижванията в акта, изяснява доктор Ричмънд.

Намалена сензитивност. С годините при мъжете може да се получи понижаване на чувствителността на пениса, споделя доктор Робърт Глатър пред Livestrong.com. Още повече, че твърдостта на пениса понижава при множеството мъже към 60 години и в случай че са налице болести като диабета да вземем за пример, сексът може да се трансформира в предизвикателство.

Сухота. Много дами се сблъскват с този проблем при остаряването. Вагиналната сухота се дължи главно на спада на естроген, поради който става по-трудно овлажняването.

Всички тези компликации в секса с напредването на възрастта обаче не трябва да ни обезкуражават. Има механизми да се влияе и да се усъвършенства половия живот с постоянни физически тренировки, които да ни поддържат тонизирани. Релаксиращи прекарвания, ограничение на стресогенните фактори в всекидневието могат да ни оказват помощ също да подобрим половия си живот./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР