“Много неща чухме. Вие търсите виновен - ако не е

...
“Много неща чухме. Вие търсите виновен - ако не е
Коментари Харесай

Скандал в НС: Рашков бил “комунистически милиционер”, а през оградата на ГЕРБ “минавали и зайци”

“Много неща чухме. Вие търсите отговорен - в случай че не е оградата, е някой различен. Мога да ви кажа кой е отговорен - някогашният министър преди вас. От тази естрада говорхме часове наред, че поддръжката на оборудването не би трябвало да отива в Министерство на вътрешните работи. Имаше едни 70 млн. от другата страна и тя отиде там. Нямало личен състав, нямало механически капацитет… Господин министър, когато в Министерство на вътрешните работи министър е човек, който в никакъв случай не е обличал тая шумяща униформа, мъчно е да не го подвеждат вътре и той да не подвежда нас. (...) Чудно ми е за какво не отговорихте на сътрудниците от Българска социалистическа партия, че тази част от оградата е строена по време на Българска социалистическа партия (...) Искам да попитам и по какъв начин оценявате тази прословута промяна от 98% и въздейства ли тя върху това, което си приказваме през днешния ден. Ще продължим да желаеме оставката ви поради едно нещо - стана ясно от всичките ви отговори, че има положителни планове, доста предпочитание за работа и нито едно действително деяние ”, обърна се Маноил Манов от ГЕРБ към Рашков. 

 

Коментарите му провокираха реакция от самия Рашков. Бившият вътрешен министър излезе гневен на трибуната и съобщи: 

 

“Изказванията са, че шефът на Министерство на вътрешните работи е отговорен са безумни и целят реализиране на дребни или никакви политически резултати. Използва се трибуната, с цел да се приказват лъжи. (...) Тези политически нелепици би трябвало да имат край. От тук се произнесоха неистини - 70 милиона лв. за ограда… Не. Вие похарчихте от ГЕРБ и присъдружните ви партии повече от 200 милиона лв. за създаване на оборудване, което пропуща и зайците. Това би трябвало да го знае цялото общество. Покрай тази ограда с сходни мрежи, в които може да хващате единствено дребни животни, нищо друго не може да се реализира. Това е повода да се направи отвор по най-лесен метод. 5 милиона лв. бяха отпуснати предходната година. В момента си измисляте неща. Защо взехте оградата? Това беше парламентарно решение и 5-те милиона се отпуснаха за да се възвърне оградното оборудване, за което вие не бяхте положили никакви грижи ”, отсече Рашков. 

 

Процедура по метода на водене изиска Маноил Манов. 

 

“С какви очи се изправяте да вършиме персонално пояснение, в случай, че всяка дума, която съм споделил, е безспорна истина? Във всяка втора ваша дума употребявате с обидно отношение думата служител на реда, тогава трябваше да си приказваме за персонално пояснение. Вие ненавиждате българските служители на реда! ”, ядоса се Манов. 

 

На трибуната излезе и Георг Георгиев от ГЕРБ, съгласно който не е редно да се дава право на персонално пояснение, тъй като не е чул в залата да се приказва за “комунистически полицай и следовател ”, с цел да може някой да се припознае. 

 

“Във времето, което адресираше станалия прочут с противозаконните си арести Рашков, беше издигнато оборудване за над 300 милиона евросредства. ГЕРБ и Борисов направиха по този начин, че миграцията да клони към 0 ”, отсече Георгиев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР