Много неприятно – така най-големият ни футболен треньор за XX

...
Много неприятно – така най-големият ни футболен треньор за XX
Коментари Харесай

Димитър Пенев погледна към МВР и къде беше полицията, за да предотврати расизъм

Много неприятно – по този начин най-големият ни футболен треньор за XX век Димитър Пенев дефинира възприятията си след расисткия скандал на мача България - Англия. " Ще чакаме, дай Боже, да се разминем, само че ние, българите, все споделяме " да се разминем, ще се изправим идващия път ", разяснява още огромният футболен треньор и предизвести, че би трябвало да има отношение за предварителна защита, а не да се разяснява при приключен факт.
Същевременно Пенев изрази противоречие с метода да се постановат огромни санкции на клубовете поради почитателите – той отново изиска предварителна защита и подсети, че не клубовете и футболните клубове вземат участие в защитата на спортни мероприятия .
" Не бих могъл да кажа, не мога да си обясня за какво тези хора не престават да са на стадиона, откакто всички ги знаят кои са ", сподели и специалистът по спортно право Борис Колев.
Пред Българска национална телевизия Димитър Пенев действително не се ангажира да даде прогноза какво ще се случи след оставката на Борислав Михайлов, само че подсети, че от дълго време на Михайлов му се желае оставката. И добави, че при подобен случай оставката е нещо редно. Пенев по този начин и не даде прогноза кой ще е правоприемник на БФС.
Правната страна на обстановката с футбола ни
Припомняме, че през днешния ден (18 октомври) следва Изпълком на БФС, който да разиска оставката на Михайлов. Ясно е, че Йордан Лечков не може да поеме краткотрайно управлението на БФС, тъй като е претендент за кмет, а Атанас Фурнаджиев се солидализира с оставката на Михайлов. Така, действително, единствено Михаил Касабов може да стане и.д. президент на БФС.
Срок за привикване на конгрес няма, удостовери Борис Колев, експерт по спортно право, който посочи, че има единствено най-малък период – един месец, само че не и оптимален. И предизвести – оставката на Борислав Михайлов може да се преглежда единствено на конгрес, само че добави, че Михайлов е удостоверил оставката и де факто е вън от БФС.
На въпрос стигна ли се до държавна интервенция при оставката на Михайлов, Колев цитира член 9 от устава на УЕФА, където били изброени четири хипотези какво е интервенция в делата на национална футболна централа. Тази, която ни вълнува, е да няма забележителна интервенция при гласуването за президент, в тази ситуация има единствено апел за оставка, уточни експертът. Според него, ФИФА и УЕФА въобще нямали да гледат нещата и от тази позиция – държавна интервенция.
Колев сподели и, че може да бъдем изключени от сегашните квалификации, откакто към този момент сме имали наказване по тематиката - отчасти затваряне на бранш " Б ". Със сигурност вероятно такова решение може да бъде обжалвано, акцентира специалистът.
" Въпросът е в отношението, в желанието и решимостта да се одобряват и извършват съответни ограничения ", уверен е Колев, който обаче призна, че е мъчно да се промени манталитетът на хората. Той даде образец какво може да помогне - огромни български футболисти да бъдат ангажирани в акции, само че добави, че не може единствено с това да се почисти расисткото държание по трибуните.
Какво се случи що се отнася до наказателната отговорност за расисткия скандал в мача с Англия - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР