„Много набързо без дебат стартирахме одобряването на Истанбулската конвенция. Искахме

...
„Много набързо без дебат стартирахме одобряването на Истанбулската конвенция. Искахме
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Ако не приемем Истанбулската конвенция ще останем от другата страна на Босфора



„ Много небрежно без спор стартирахме одобряването на Истанбулската спогодба. Искахме да покажем при започване на европредседателството, че сме съгласни с актуалните европейски полезности. Ние сме срещу насилието над дами и деца. Дали ще я подкрепим или не е въпрос на цивилизационен избор. Ако не я приемем - ще останем от другата страна на Босфора “. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

Още когато влязохме в Европейски Съюз сключихме контракт за присъединение и към еврозоната. Това е една спомагателна степен на интеграция, която ние заслужаваме. Иска ми се това да стане колкото се може по-бързо. Ние сме подготвени и би трябвало да настояваме европейските ни сътрудници да ни позволен.

Според него това е добре да стане през първото полугодие на 2018 година да влезем в ERM-2. „ След това минимум още две години и ще сме в тази чакалня и едвам по-късно ще станем чадст от еврозоната “, посочи Горанов.

На въпрос дали да чакаме скок в цените у нас, след приемане на еврото, финансовият министър сподели: „ Пазарът контролира публичните връзки. Няма никакви учредения да има някаква смяна в ценовата политика след въвеждането на еврото “, успокои Горанов. Той даде образец с Литва, Латвия и Естония, които последни са се причисли. Там цените са били с разлика от 1% и то на база инфлация.

„ След банковата рецесия от 1997 година сме изгубили своя суверенитет и сме се обрекли на еврото. Търпим негативите на еврозоната от доста от дълго време. Допускането ни е ERM-2 зависи от Европейската централна банка. Засега няма солидни причини против това “.

„ Нямаше по какъв начин вотът на съмнение да бъде сполучлив, защото е минало доста малко време от изборите, второ - сътрудниците от опозицията търсеха тематика, която да засегне оптимално престижа на държавното управление, само че не уцелиха тематиката, с цел да убедят обществото. Темата за корупцията е обвързвана с чувство в обществото. Нелепо е сами да си лепнем тази дамга и то по време на европредседателство. Дебатът беше извънредно надалеч от това, което се очакваше от него. Когато водиш политически спор не би трябвало да разчиташ единствено на социологически прогнози “, акцентира Владислав Горанов.

„ Системата на митниците е добра и работи добре. Донесла е милиарди доходи. Тя е добре предпазена. Ако имаше проблем с нея, за какво няма нито един арестуван? За 2016 година тя донесе 6,5 милиарда повече доходи в хазната “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР