Много ми се иска да започнем по-активен разговор в България

...
Много ми се иска да започнем по-активен разговор в България
Коментари Харесай

Писател за климатичните промени: Трябва да се подготвим за най-лошото

Много ми се желае да стартираме по-активен диалог в България за климатичните промени, за това какво може да се направи и за това, което следва. Нямаме време да се вършим, че тези промени не се случват. Трябва да се подготвим за най-лошото. Това сподели писателят Димитрина Събчева в предаването " Човекът на фокус " на " Фокус "

Тя е създател на фентъзи романа " Лицето на врага " и е победител във втория народен конкурс за аудиосериал " Сторител Студио " с дистопичната си история " Безбряг " за бъдещето, в което климатичните промени и дейностите на човечеството са изменили образа на планетата.  

" Много ми се желае около състезанието на " Сторител " да се започват тези диалози и начинания. Климатичните промени са не просто тематика, а към този момент са действителност. Виждаме го и в България. Очаква се температурите в България към средата на века да се покачат доста, а в края на столетието нещата да излязат отвън надзор, в случай че се развият най-лошите сюжети. Трябва да стартираме да мислим за това по какъв начин да преорганизираме и да управляваме водите си ", акцентира Димитрина Събчева.  

Според нея в диалога за климатичните промени липсва тематиката за консуматорството. " Като че ли рядко обръщаме внимание навръх тази причина нещата да се утежняват от ден на ден и повече. Говорим доста за автомобилната промишленост, за отглеждането на животни, само че доста малко приказваме за консуматорството от позиция на мода, на електроника. Този вид отношение е много пагубно за планетата и не ни оказва помощ. Трябва да се върнем към малко позабравените полезности на невзискателност, да не желаеме постоянно най-новото незабавно, да се опитваме да произвеждаме по-качествени артикули по този начин, че те да не попадат незабавно на сметището, да станем по-отговорни ", прикани писателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР