Много малко от многото преминали пациенти през Спешните отделения по

...
Много малко от многото преминали пациенти през Спешните отделения по
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: Нужно е позитивно отношение към заболяването, за да премине по-бързо

„ Много малко от многото минали пациенти през Спешните отделения по празниците в действителност в действителност са били незабавни. Това демонстрира, че хората са много изплашени, а обстановката с респираторните инфекции сега не е необяснима. Празниците са времето, в което хората се събират. Инфекциите се предават по-лесно в затворени пространства. “

Това сподели пред Нова телевизия експертът по белодробни заболявания доктор София Ангелова.

По думите ѝ сега циркулират грипен вирус А, Омикрон и респираторно-синцитиалният вирус и останалите вируси, които обуславят така наречен „ елементарна простуда “. „ От тях водещ е риновирусът, визира горните дихателни пътища и хората са насочвани към експерт УНГ. Кашлицата е естествена за това положение, тъй като секретите се стичат в гърлото ”, уточни тя.

Д-р Ангелова акцентира, че пациентите постоянно желаят да им бъде изписан антибиотик. „ Той обаче не лекува вирусната зараза. По-скоро ще повлияе и потисне имунната система. А тя е тази, която реагира на вируса и го унищожава “, сподели тя.

„ Кашлицата, провокирани от вирусите, е мъчителна, само че минава. Трябва положително и положително отношение към болестта, с цел да премине по-бързо “, добави още доктор Ангелова.

Тя обаче посъветва хората с ХОББ да не излизат на открито, когато има мъгла и въздухът е мощно нечист. Тези, които не могат да не излязат, би трябвало да носят плътни маски или да разчитат на шалове, с цел да се избегне задръстването на дихателните пътища. От вирусните болести доктор Ангелова уточни, че за децата най-опасен е респираторно-синцитиалният вирус и при него би трябвало да се вземат незабавни ограничения, тъй като той води до бронхиолити.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР