Много коледни дръвчета, украински знамена и празнични пожелания към отбранителните

...
Много коледни дръвчета, украински знамена и празнични пожелания към отбранителните
Коментари Харесай

В Украйна дори децата приготвят дарове за военните, които ще посрещнат Коледа на фронта

Много коледни дръвчета, украински флагове и празнични пожелания към отбранителните сили на Украйна. Това рисуват върху картички деца от Киев, а получателите са хилядите мъже и дами на фронта, които ще прекарат празниците надалеч от околните си.

9-годишната Анна Бруслановска и нейните приятелчета пък правят свещи за бойците, като употребяват металните кутии от употребявани консерви, в които наливат восък. " Върху този фитил навиваме картон и пълним с восък. Тези свещи горят по-дълго от елементарните. Те са за нашите бранители, за да не им е мрачно и студено в окопите ", споделя момиченцето пред rfa, част от Voice of America (VOA). 
 
Тя и десетки други малчугани идват в центъра след учебно заведение всеки ден, с цел да подготвят дарове за украинските военни. Учениците, както и техните учители работят тук като доброволци от началото на съветската инвазия в родината им. Почти всеки един от тях има непосредствен родственик, който е на фронта.

След това приветствените картички се опаковат в колети, които ще бъдат изпратени на украинските военни. " Вътре слагаме някои сладкиши, кафе, мед, бонбони в цветовете на националното ни знаме ", споделя Катерина Якимович, която работи към неправителствена организация, която се пробва да поддържа армията. Катерина има вяра, че е значимо всеки боец да получи дребен подарък за Коледа и към този момент е подготвила над хиляда колета. 

Друга неправителствена организация пък е подготвила стотици зимни униформи, които ще потеглят към жените в украинската войска. " За страдание министерството на защитата не разполага с обособени униформи за нежния пол. А сега в Донбас температурите падат до -7 градуса. Така, че би трябвало да се уверим, че нашите дами на фротна са облечени комфортно и удобно ", споделя пред rfa, част от Voice of America (VOA) Ирина Никорак, която управлява фондацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР