Много жени с дълги коси често поставят ластика си за

...
Много жени с дълги коси често поставят ластика си за
Коментари Харесай

Носенето на ластик на ръката е направо вредно! Три причини да спрете с навика още сега

Много дами с дълги коси постоянно слагат ластика си за коса към китката. Така не го губят и постоянно е до тях, когато им се наложи да го употребяват. Но това е един много нездравословен за здравето ни табиет. Ето три аргументи, поради които би трябвало да спрете да носите ластика си на китката незабавно!

Виж още: Прости, само че работещи трикчета, с които да преборите апетита през лятото

Проблеми с кръвооросяването

Повечето от вас знаят, че когато си махнат ластика от китката, той се е отбелязал на нея. Понякога мястото е почервеняло или даже посиняло. Всичко това е сигнал, че има проблем с проходимостта на кръвта в тази част на ръката ни. При по-продължително носене на ластика по този метод, може да се стигне до болежка или загуба на чувство в пръстите.

Виж още: ТЕСТ: Познай кои са тези типичен филми единствено по едно малко изложение!

Инфекции

Има документиран случай в Съединени американски щати, при който момиче, носещо ластик към ръката си, е получило странна подутина на дланта ѝ. Лечението с антибиотици не помогнало и се наложило да посети хирург. Оказало се, че след триенето на кожата в ластика, се е образувала раничка, през която бактерии са проникнали под кожата и са я инфектирали. Така се наложило отстраняването на немалка част от кожата.

Виж още: Двете зодии, които всеки желае в живота си

Проваля стайлинга

Трудно бихме могли да назовем носенето на ластик към китката стилно. Да, комфортно е, само че е нездравословно. Ако ви би трябвало аксесоар за ръката, заменете го с часовник или гривна.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР