Много изследвания има по този въпроси и почти всички учени

...
Много изследвания има по този въпроси и почти всички учени
Коментари Харесай

Защо трябва да прегръщате детето

Много проучвания има по този въпроси и съвсем всички учени са безапелационни: изгодата от майчината прегръдка за детето е безспорна.

Освен, че по този начин то се успокоява и усеща протекция, прегръдката носи още доста изгоди за малчугана. Някои предстоящи, други – изненадващи.

Ето кои са те!

Намалява напрежението

Когато прегръщате детето, вие освен го успокоявате, само че му помагате и да преодолее повода, довела до това положение. И по този метод пречите на напрежението да стигне до него.

Предпазва от нервности

Когато усетите, че в магазина или на детската площадка малчуганът набира сили и мощност, с цел да изкрещи, тръшне се и изпадне в нервност, би трябвало бързо да го гушнете, поучават специалистите. Тази прегръдка успокоява съвсем на мига зараждащия се пожар и ще ви спести много неприятни подиуми.

Помага за самочувствието

Прегръдката дава чувството на детето, че е обичано и подкрепяно, ускорява увереността в личните му сили. И също така покачва доверието и вярата във вас. След време, като младежи, прегръщаните деца ще са склонни доста повече да се доверят на родителите, в сравнение с в случай че това им е било спестявано.

Повишава имунитета

И това е потвърдено. Американски учени откриха, че хората, които се прегръщат по-често имат по-силна и постоянна имунна система, в сравнение с тези, които стоят встрани. Така че прегръдката е и здраве.

Сближава

На последно място, само че не и по значение, е фактът, че прегръдката сближава в чисто прочувствен проект. Тя трансформира казуса в съпричастен и реализуем, и детето се усеща по-спокойно и подкрепено. Освен това е потвърдено, че до момента в който се прегръщаме се отделя окситоцин – хормона на любовта и щастието.

Соня Димова / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР