Много италианци подкрепят бившия шеф на Европейската централна банка Марио

...
Много италианци подкрепят бившия шеф на Европейската централна банка Марио
Коментари Харесай

Марио Драги се радва на подкрепа

Много италианци поддържат някогашния началник на Европейската централна банка Марио Драги, който сега се пробва да сформира държавно управление. Това демонстрира оповестено през днешния ден
изследване, представено от ДПА.

В съпоставяне с други политици Драги се употребява с висок рейтинг на утвърждение измежду италианците, сочи анкетата на в. "Република ". На второ място е досегашният министър председател Джузепе Конте.

Тази седмица Драги, който не заема политически пост, беше претрупан от президента Серджо Матарела със задачата да сформира държавно управление, откакто досегашната коалиция, ръководена от Конте, се разпадна предишния месец след отдръпването на партията "Италия Вива " на някогашния министър-председател Матео Ренци.

През последните седмици назначението на държавно управление от технократи се обсъждаше като кратковременен вид, имайки поради неразбирателствата сред партийните водачи.
Драги, който би трябвало да получи доверие от двете камари на Народното събрание, с цел да стане министър председател, получи позитивни сигнали както от някогашните ръководещи сили, по този начин и от опозицията при проучвателните договаряния.

Очаква се на следващия ден той да организира още диалози, а процесът евентуално ще завърши във вторник вечерта.

Около 71 % от интервюираните са изразили утвърждение за Драги - за съпоставяне през октомври делът им е бил 54 %.

Според изследването Конте се употребява с 65 % поддръжка, а Ренци - едвам със 17 %.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР