Много им се искаше, но нямаха желание.Така правосъдният министър Крум

...
Много им се искаше, но нямаха желание.Така правосъдният министър Крум
Коментари Харесай

Много им се искаше, но нямаха желание

" Много им се искаше, само че нямаха предпочитание ".

Така правосъдният министър Крум Зарков разяснява пред бТВ вчерашното съвещание на правната комисия. В нея на първо четене влязоха промени в Наказателно-процесуален кодекс, които вкарват механизъм за следствие на основния прокурор.

Заседанието продължи 6 часа и бяха изслушвани обстойно и нашироко мнения от представители на статуквото в правосъдната система, които подлагаха на критика измененията. И незабавно по-късно шефът на комисията Радомир Чолаков (ГЕРБ) предложи дебатите и гласуването да бъдат отсрочени, което бе признато от всички партии, като се изключи " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

" Този закон би трябвало да подсигурява дейно наказателно гонене ", съобщи Зарков.

И добави, че години наред по тази тематика се приказва по какъв начин нищо не може да се направи или пък, че би трябвало да се направи, само че не тъкмо това и други Зарков посочи, че всеки ден подписва документи, с които ние плащаме компенсации на хора, които са осъдили страната ни в Страсбург.

" Чувството е, че живеем в страна, която не пази жителите си или някой е над закона. България би трябвало да организира тези промени не поради проекта, а поради нас.

Ние сме в преддверието на Европа не можем да влезем в съюза, тъй като хората вземат решение, че им би трябвало още време. Нека не се въртим в порочния кръг ", сподели още Зарков.

И добави, че претекстовете, които бяха слушани през вчерашния ден 6 часа, са " надълбоко известни ".

" Политическата конюнктура не допуска цялото време на света, а няколко седмици, в случай че не се сформира държавно управление. Всяко едно отсрочване е окончателно ", сподели още Зарков.

И добави, че в случай че тези закони не бъдат признати, България губи достъп до 1 милиарда и 400 млн. лева

" Тези закони са в мониторинговия механизъм, който още виси над България. Неформално Шенген зависи от тях. Опозицията против тях ни държи заложници в преддверието на Европа. Тези закони са на масата на всеки политик във всяка акция ", сподели още Зарков.

Той добави, че доста постоянно в България се оплакваме от двоен стандарт от страна на Европа. Но попита:

" Как гледате на някой, който поема ангажимент и не го извършва ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР