Много хора знаят за лечебните свойства на подправките, но ние

...
Много хора знаят за лечебните свойства на подправките, но ние
Коментари Харесай

Невероятните лечебни свойства на водата с куркума

Много хора знаят за лечебните свойства на подправките, само че ние желаеме да ви дадем 3 съответни аргументи, заради които би трябвало да пиете здравословна напитка с куркума всеки ден заран.

Тя има великолепен резултат върху кожата, върху метаболизма на организма, върху работата на стомаха и червата.

1) Водата с куркума задейства процеса на усвояване на употребяваната храна.

Подправката има затоплящ резултат, заради което се освобождава стомашен сок, който спомага за усвояването на мастни и тежки храни. Тази напитка е извънредно нужна, когато консумирате тежки ястия или по време на дълги почивни дни.

2) Водата с куркума и лимонен сок е ефективно почистващо средство за тялото, доста потребно за кожата.

Когато използвате това средство, кожата ви безусловно ще свети, а за акнето и алените петна по лицето ще забравите вечно!

3) Водата с куркума чудесно гори мазнините, тъй като форсира обменните процеси, а също по този начин способства за отстраняването на отлаганията и другите нездравословни отрови.

Тайната рецепта за напитката.

Предлагаме ви 2 възможности.

Първата е много семпла. В чаша топла вода, прибавете 1/2 чаена лъжичка от подправката и разбъркайте добре.

Втората е малко по-сложна. Охладете преварена вода, изстискайте лимонен сок (1/2 лимон) в нея, прибавете 1 чаена лъжичка мед и 1/2 чаена лъжичка от подправката. Разбъркайте добре и оставете малко да престои. За да увеличите резултата и лечебните свойства, можете да добавите малко джинджифил, само че той е самостоятелен на усет.

Кога да пиете?

Пийте куркумата 1/2 час преди закуска. Методът на подготвяне не е комплициран, тъй че след събуждане, смесете съставките и изпийте незабавно.

Вижте още: Използвайте витамин Е вярно за по-млада кожа!

Няма да ви даваме съвети от къде да си купите куркума, защото някои хора избират да я купят пакетирана от магазина, до момента в който други обичат да я купуват от пазара. Така, че изборът е ваш.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР