Много хора започват диети преди или след Нова година. Ключът

...
Много хора започват диети преди или след Нова година. Ключът
Коментари Харесай

Ако се отървете от тези навици по време на ядене, ще отслабнете

Много хора стартират диети преди или след Нова година. Ключът към ефикасната диета е намаление на количеството дневен банкет на калории, повишение на количеството физическа интензивност, само че смяната и в някои дребни „ привички “ също може да е от помощ.

В днешната публикация ще ви представим тъкмо такива привички, чиято смяна може да помогне в свалянето на непотребните килограми.

Не използвайте телефон по време на хранене

Когато ядете, би трябвало да се концентрирате само и единствено върху храната, с цел да избегнете преяждане.

Според изследване, оповестено през 2019 година в вестник за физиология, в случай че използваме телефона или четем известия по време на хранене, то консумираме с до 15% повече калории от нужните.

Изследователският екип изяснява, че разсейването от потреблението на телефона пречи на мозъка да откри какъв брой тъкмо храна сме погълнати. По същата причина е целесъобразно, до момента в който ядем, да не четем книги, списания или да използваме преносими компютри и компютри.

Да стартираме с ядене, богато на фибри

Най-добрата поредност, която може да докара до ефикасни резултати от диетата е фибри, протеини, въглехидрати. Например, стартирате първо със зеленчуци, по-късно с месо или риба и най-после завършвате с ориз, самун или картофи.

Започването с храни, богати на фибри, предотвратява внезапното повишаване на равнищата на кръвна захар и може да докара по-бързо до чувство за задоволеност. По този метод ще ядете по-малко и от идващите ястия.

Това е изключително потребно за предварителната защита от несъразмерна консумация на въглехидрати, които усилват равнищата на кръвната захар. Според изследвания яденето на риба или месо преди въглехидратите потиска внезапното повишаване на кръвната захар.

Приоритизирайте домашната храна

Препоръчително е да консумирате храна, приготвена вкъщи, в сравнение с да ядете на открито или да си поръчвате храна.

Според изследване, извършено от Университета „ Джон Хопкинс “ в Съединени американски щати измежду 9000 души, хората, които си готвят у дома до 6-7 дни в седмицата нормално употребяват с по 150 ккал по-малко на ден спрямо хората, които ядат на открито или употребяват полуфабрикати.

Изследователският екип изяснява, че хората, които си готвят у дома, нормално поемат по-малко мазнини и захари.

Кафето е задоволително, в случай че е чисто

Най-добрият вид е да консумирате чисто черно кафе.

Според Медицинския лицей в Нотингам кафето задейства кафявата мастна тъкан и оказва помощ за свалянето на килограми. Кафявата мастна тъкан е виновна за горенето на складирана сила.

Ако предпочитате лате пред чисто кафе, то тогава слагайте по-малко мляко или го консумирайте по-рядко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР