Много хора вярват, че краят на света ще настъпи съвсем

...
Много хора вярват, че краят на света ще настъпи съвсем
Коментари Харесай

Холандски милионер построи Ноевия ковчег

Много хора имат вяра, че краят на света ще настъпи напълно скоро. Други считат, че на човечеството му остават още няколко десетилетия. Една от теориите за края на света гласи, че вода ще залее цялото земно кълбо.

Холандският милионер Йохан Хуиберс има вяра, че страната му ще бъде наводнена и взема решение да построи тъкмо копие на Ноевия ковчег, разказан в Библията, написа "Дарик ".

Според античното писание ковчегът би трябвало да е 300 лакътя дълъг, 30 висок и 50 лакътя необятен. Един лакът се пресмята на към 50 см.

Тази внушителна конструкция лишава 4 години на екипа на милионера. Днес голямата конструкция, с дължина от 137 метра, съхранява доста типове животни, които са направени реалистично от пластмаса, както и доста предмети и данни за човешката история. Разбира се, на ковчега има и живи животни - зайци, катерици, коне, кенгуру. В ковчега има даже ресторант и два амфитеатъра, които действително могат да бъдат употребявани за представления и концерти.

Съвременният Ноев ковчег е конструиран главно от метал, само че външната му обшивка е от скандинавски бор. Съоръжението е направено с концепцията да е музей, а не избавителен транспортен съд при вероятно злополучие. Днес ковчегът към този момент е отворен за гости.

The #Ark is working on a partition, so all visitors can enjoy their coffee or/and meal in a warm #restaurant! pic.twitter.com/KxVJWR08QB
— Noah's Ark (@arkvannoach) November 23, 2013
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР