Много хора в Саудитска Арабия искат нормализиране на отношенията с

...
Много хора в Саудитска Арабия искат нормализиране на отношенията с
Коментари Харесай

Помпео: Много хора в Саудитска Арабия искат нормални отношения с Израел

Много хора в Саудитска Арабия желаят нормализиране на връзките с Израел, акцентира някогашният американски външен министър Майк Помпео в текста на изказване, което се чака да направи през днешния ден, когато ще получи премия за битката му против антисемитизма, съобщи Франс прес.

Помпео, който бе американски държавен секретар през втората половина от президентския мандат на Доналд Тръмп, ще получи премията на Движението за битка с антисемитизма, асоциация на организации, борещи се с антисемитизма, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на мандата на Тръмп Съединените щати признаха Ерусалим за столица на Израел и дадоха подтик на процеса по нормализиране на връзките сред Израел и няколко арабски страни, измежду които Обединените арабски емирства.

Освен ОАЕ, връзките си с Израел възстановиха Бахрейн, Судан и Мароко, като се чака още арабски страни да последват същия образец.

В изказването си Помпео предвижда, че връзките си с Израел ще възстановяват още няколко арабски страни. Бившият държавен секретар показва вярата си една от тях да е Саудитска Арабия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР