Много хора в българските институции нямат представа какво се случва

...
Много хора в българските институции нямат представа какво се случва
Коментари Харесай

Петър Танев: Много хора в българските институции нямат представа какво се случва в Русия

Много хора в българските институции нямат визия какво се случва в Русия, съобщи пред БНРПетър Танев от опозиционното съдружие „ За свободна Русия “.Той съставлява съветската съпротива в връзките с Екологичен потенциал в Брюксел.

Вчера сдружението провежда демонстрации в София, Варна и Бургас против отхвърли от даване на леговище у нас на съветския жител Александър Стоцки, което може да докара до изгонването му.

Очаква се на следващия ден да се произнесе последната инстанция в България по делото на Стоцки, който апелира решението на Държавната организация за бежанците да му откаже даване на леговище.

Той се опълчва на политиката, водена от Путин, и на войната в Украйна. Въпреки това е получил призовка за готовност:

" Никой не знае какво ще стане с мен. Получих първичното решение на Държавната организация за бежанците. Не виждам различен вид, с изключение на да подам тъжба. То все едно е направено от човек, живеещ в бункер, надалеч от действителността. Пише, че в Русия към този момент 20 години има народна власт, работещи демократични институции, почтен съд и правосъдна система. Неща, които нямат нищо общо с действителността. "

Петър Танев счита, че разрешаването на този проблем е извънредно значимо за съветските бежанци:

" Държавната организация за бежанците би трябвало да се вгледа по-обективно. Те бягат по политически аргументи. "

Танев изясни, че задачата му е да осведоми българите какво се случва в Русия и да предотврати кремълското въздействие, което е доста съществено.

" Може да го видим и в проблема с Александър. " - уточни той.

Ако Стоцки бъде върнат в Русия, той може да бъде преследван, тъй като е политически деятел, акцентира Петър Танев:
" Имаше доста участия в България. Съществува сериозна заплаха да бъде изпратен на фронта. "

Европейски Съюз няма съответна нормализирана политика за хората от Русия, които бягат от войната, изясни още ръководителят на съдружие „ За свободна Русия “.

" Не единствено България е в тази обстановка. Ще положа всички старания хората да бъде направена обща позиция и политика. " - ангажира се той.

Петър Танев насочи и апел към българските медии, когато пишат за Владимир Путин, да показват, че е упрекнат във военни закононарушения и търсен от Международния углавен съд в Хага:

" Така подтекстът се трансформира. Обикновеният фен може да прочете нещата по друг метод. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР