Много хора тази сутрин останаха блокирани в София, след като

...
Много хора тази сутрин останаха блокирани в София, след като
Коментари Харесай

След ограниченията: Предизвикателството от и до работа в София с обществен транспорт

Много хора тази заран останаха блокирани в София, откакто са били нощна промяна в столицата, а не живеят в града. До казуса се стигна, откакто в среднощ беше въведена ограничаваща мярка от държавното управление за влизане и излизане от обитаемото място.

В заповедта се даде опция идващите на работа да го вършат сред 6 и 8 ч., а прибирането да се реализира само сред 18 и 20 ч.
София под обсада: Масово връщат искащите да изоставен столицата Причини като грижа за болен родител и взимане на деца от посещение – бяха избрани като неоснователни
Тези, които пътуват с публичен превоз часове наред не съумяха да се приберат до домовете си, а други не престават да са блокирани в София до отваряне на коридора за излизане от града. По думите на засегнатите подбуденото напрежение е най-малкият проблем, хората всеобщо се тормозят, че ще останат без работа, тъй като избраните часове не съответствува с графика им.

Междуградските транспорти бяха прекратени още нощес, по този начин жп превозът се трансформира в единствената опция, само че влаковете от Централна гара в София потеглиха чак след 10 ч.

Снимка: БГНЕС

Стотици хора се струпаха от ранни зори пред касите за билети, само че те не работеха, по този начин се стигна до опашки и скупчване на хора. Нарушено е и разписанието за идващи и заминаващи влакове.
Сутрешните влакове се допускаха поетапно в Централна гара София При пътешестване е належащо клиентите на БДЖ да имат всички нужни документи
За да се качат на композициите пасажерите би трябвало да разполагат с заявления и служебни бележки от работодателите. До през днешния ден това условие не беше прецизно прилагано при пътешестване с железницата, тъй като последната заповед не обхващаше жп превоза.

Снимка: БГНЕС

Беше въведено и ограничаване – влаковете, които пътуват в посока Централна гара София или отпътуват от нея да не стопират на гарите и спирките на територията на столицата.

Органите на реда означиха, че заповедта ще се съблюдава прецизно за ограничение на разпространяването на COVID-19 у нас и приканиха работодателите да трансформират графиците на чиновниците си, тъй че да съответстват с транспортните коридори за влизане и излизане от София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР