Много хора страдат от безсъние, което се изразява в трудности

...
Много хора страдат от безсъние, което се изразява в трудности
Коментари Харесай

4 съвета за по-добър сън

Много хора страдат от бодърствуване, което се показва в компликации при засипване или постоянно будене през нощта. То може да бъде породено от доста неща, в това число болки, меланхолия, безпокойство, стрес или лекарства.

В случай, че ви лишава повече от 30 минути да заспите или се будите за повече от 30 минути през нощта, то има доста огромни шансове да страдате от бодърствуване.

За благополучие има някои способи, които ще ви накарат да спите по-добре и даже да ви оттърват от безсънието.

Ето и някои от тях:

1. Използвайте спалнята единствено за спане

Целта тук е да асоциирате спалното помещение единствено и само със сън. То не е положително място за домакински офис да вземем за пример, тъй като мозъкът ще асоциира стаята с работа вместо с време за отмора и сън.

За по-добри резултати можете да оставите компютъра, телефона и тв приемника изключени, с цел да минимализирате облъчването със синя светлина.

2. Рутина

Посочете си несъмнено време за лягане и пробуждане всеки ден, даже през уикендите.

В случай, че останете будни до по късно в петък или събота, то ще ви бъде по-трудно да заспите в неделя и да сте бодри за първия ден от работната седмица.

3. Почивайте си дейно

Избягвайте огромните порции преди лягне, тъй като могат да провокират киселини. Също по този начин не тренирайте няколко часа преди сън, а също по този начин не вземайте и топли душове или сауна, тъй като това ще увеличи температурата на тялото и ще го ободри.

4. Не стойте просто будни

Не стойте просто будни в леглото взирайки се в часовника.

В случай, че сте будни за повече от 20 минути просто станете и излезте от стаята. Прочетете малко от обичаната си книга или пък пийте чаша вода, след което се върнете в леглото.

Най-важната част е да останете с положително мислене, тъй като отрицателните мисли постоянно водят до изнервяне, което в допълнение може да попречи на съня ви.

Последно, само че не на последно място, имайте поради, при признаци на бодърствуване, които не изчезват дълготрайно време е целесъобразно да се консулитарате с доктор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР