Много хора смятат, че никога не е прекалено късно да

...
Много хора смятат, че никога не е прекалено късно да
Коментари Харесай

Никога не се пенсионирайте в тези европейски градове

Много хора считат, че в никакъв случай не е прекомерно късно да се преместиш да живееш в различен град или даже в друга страна. И за това те избират да изоставен родината си не по кое време да е, а откакто се пенсионират.

Авторът Дъг Уитман обаче предизвестява, че сходна стъпка би трябвало да е добре премислена. В своя обява за MoneyWise той показва кои са най-скъпите градове в света за пенсионери. За задачата Уитман съпоставя разноските в дадените обитаеми места с тези в Ню Йорк.

От Money.bg подбрахме тези в Европа, които човек не би трябвало да избира, в случай че желае да изживее умерено старините си там.
Рейкявик, Исландия
 Снимка 331852
Източник:

Исландската столица има своя неоспорим сексапил с цветните си здания. Безспорно обаче тя е едно от скъпите места в Европа, като съгласно платформата Numbeo, която съпоставя разноските за живот, типичните потребителски цени там са с към 18% по-високи от американския мегаполис Ню Йорк, да вземем за пример.
Копенхаген, Дания
 Снимка 351070
Източник:

Средните приходи в Дания са едни от високите на Стария континент. Това обаче важи и за налозите, както и за разноските за базовите комунални услуги. Също по този начин превозът е релативно безценен изключително в Копенхаген.
Женева, Швейцария
 Снимка 232014
Източник:

От години Швейцария хвърля огромни старания в битката с неравенството на приходите благодарение на данъчната система, която е ориентирана към по-добро систематизиране на благосъстоянието. Животът за пенсионер там обаче не би бил елементарен, като се има поради, че един самун в Женева може да коства приблизително към 5 евро, а едностаен апартамент в центъра се дава чартърен за близо 1600 евро.
Осло, Норвегия
 Снимка 221441
Източник:

В норвежката столица наемите са още по-високи. Там едностаен апартамент на месец може да коства над 2500 евро. В същото време комуналните разноски са със 79% по-високи от тези в Ню Йорк.
Париж, Франция
 Снимка 337974
Източник:

Градът на любовта е измежду най-скъпите на Стария континент. Там измежду сериозните разноски са тези за гориво, превоз, както и данъчните заплащания.
Цюрих, Швейцария
 Снимка 322223
Източник:

Цюрих е международен банков център, а също по този начин се счита за едно от най-хубавите места за живот. Но никога и измежду най-изгодните такива. Там наемът на едностаен апартамент надвишава 2600 евро, а останалите разноски за живот също са много по-високи от междинното за Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР