Много хора смятат, че бързо вдигнатото от пода не се

...
Много хора смятат, че бързо вдигнатото от пода не се
Коментари Харесай

Работи ли правилото за петте секунди?

Много хора считат, че бързо вдигнатото от пода не се счита за паднало и даже се позволява за изяждане. Но по този начин ли е в действителност?

Почти всеки от нас най-малко един път в живота си е изпускал нещо за ястие на пода, бързо го е вдигал и даже евентуално е изяждал падналото парче. Повечето хора оправдават това „ предписание за петте секунди “, съгласно което за толкоз малко време микробите не съумяват да нападат храната.
 Правилото за престоялата на пода за пет секунди храна е правилно Правилото за престоялата на пода за пет секунди храна е правилно
Всеки от нас е чувал прословутото разбиране, че в случай че си изпуснеш нещо за ястие на пода и не е стояло там повече от пет секунди то тази хр...

Но дали ще се болестите с някоя зараза, или не, надалеч не зависи от времето. Помнете, че в случай че храната е докоснала повърхността на пода даже за една наносекунда, тя към този момент инфектирана.

Затова публикуваният мит няма никакво съображение. Според съветската работа за отбрана на правата на потребителите и благополучието на индивида (Роспотребнадзор) следва да се обърне внимание да вземем за пример на чистотата на пода. Ако някой е минал по пода с мръсни обувки или там неотдавна е лежал домашният любим, то там несъмнено има болестотворни бактерии, освен това в огромно количество.

Значение има също и покритието, върху което е паднала храната. Например сладкишът, паднал върху килима, ще бъде по-малко нечист поради по-малкия контакт с повърхността, в съпоставяне със сладкиша, паднал върху ламинирания паркет, означават от ведомството.

За да минимизирате риска от заразяване с рискови инфекции, спазвайте правила за хигиена по време на приготвянето на храна:
Използвайте обособени дъски и ножове за месо, риба, зеленчуци и хляб; Използвайте единствено чисти съдове; Мийте ръцете си преди и след приготвянето на храната; И, несъмнено, не използвайте „ правилото за петте секунди “.  Топ 5 известни мита за храните, които лекарите опровергават Топ 5 известни мита за храните, които лекарите опровергават
Експертите по храните имат разнообразни отзиви за това какъв брой постоянно би трябвало да ядете. Някои хора считат, че би трябвало да консумирате дребни порци...

За да решите можете ли в действителност да изядете това, което е паднало, е значимо да се ръководите от здравомислието: да вземем за пример падналата ябълка може да се измие, надлежно по-късно може да се изяде без всевъзможен риск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР