Много хора си мислят, че храната в кралския двор е

...
Много хора си мислят, че храната в кралския двор е
Коментари Харесай

Какво яде кралското семейство?

Много хора си мислят, че храната в кралския двор е като на угощение от приказките. И благородниците се тъпчат със скъпи деликатеси. Всъщност ежедневното кралското меню е просто и здравословно . Това излиза наяве от разказите на готвачи работили в двореца.
 кралското семейство Gettyimages
Има някои съществени правила, свързани с храната, които са целесъобразни за членовете на кралската фамилия.

Те би трябвало да заобикалят потреблението на някои морски блага поради по-големия риск от хранително отравяне. Препоръчително е да пият единствено бутилирана вода . Това предписание важи най-много при пътувания в чужбина, поради риска от инфекции. Чесън, лук и сходни на тях храни е мощно целесъобразно да не се използват от кралските особи поради мощната миризма. Друго изискване е менюто да е здравословно, което значи повече плодове и зеленчуци, по-малко пържени и тестени храни.

По искане на кралица Елизабет II храни, които съдържат нишесте също не са мечтани на кралската софра.-->

Десертите са мечтани и разрешени, само че в множеството случаи са плодове или леки десерти с черен шоколад или плодов конфитюр.

Важна специфичност е, че огромна част от храната в кралския двор идва от лични ниви и ферми, които подсигуряват качеството и.

Според някогашния основен готвач на двореца, Дарън МакГрейди, кралицата деликатно сортира менюто, само че не живее с цел да яде. МакГрейди споделя, че главното условие на кралицата, е храната да е съобразена със сезона и да има пресни плодове и зеленчуци . Любимите блюда на кралицата наложително включвали масло и сметана. Често си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата.

Всеки ден от кухнята са длъжни да изготвят най-малко две версии за на ден меню, от което кралицата да дефинира кое харесва и кое не.
 кралско меню ThinkStock/Getty Images
През 90-те години, когато принцеса Даяна към момента живееше с принц Чарлз, в двореца се е приготвяла най-вече обичайната британска храна . Младите принцове, Уилям и Хари, обаче обичали постоянно да хапват пържено пиле, ориз и рибени кексчета.

Сред рецептите, които Макгрейди най-често приготвял за знатната фамилия, са салата от козе сирене, круши и карамелизирани орехи, телешко Уелингтън, ростбиф с йоркширски пудинг, яйца Дръмкилбо.

Любимите ястия на принцеса Даяна били омар Термидори и пудинг с самун и масло. Принц Уилям най-вече обичал шоколадова бисквитена торта и бананов флан.

Каролин Роб, готвач на кралското семейство в интервала 1989 – 2000 година, споделя в книгата си „ The Royal Touch ", че принц Чарлз обичал да бъде изненадван с разнообразни ястия. Когато бил дребен той живял в провинциалното имение в Хайгроув, където се отглеждали доста плодове и зеленчуци. Почти всичко, приготвяно в този дом, било домашно. Това се трансформирало в желание за принца до през днешния ден. Той харесва да се храни от градината.
 кексчета ThinkStock/Getty Images
Всъщност кралската кухня е доста икономична , екстравагантните неща се подготвят единствено за огромни събития “, обобщава описа си шеф-готвач Каролин Роб.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР