Много хора си мислят, че червените точки, които понякога се

...
Много хора си мислят, че червените точки, които понякога се
Коментари Харесай

Червени точки по тялото сигнализират за голяма опасност

Много хора си мислят, че алените точки, които от време на време се появяват по кожата, са нещо като бенки и не е належащо да им обръщаме особено внимание, а би трябвало просто да ги оставим там.

Тези формирания обаче може да посочват за доста съществени болести, които изискват неотложно лекуване, написа jenata.blitz.bg.

Преди да преминете към премахването на алените точки, би трябвало да разберете каква е повода за появяването им.

Микрохематом или хемангиом
Причините за появяването на алените точки могат да бъдат разнообразни. Тези кожни формирания могат да се появят вследствие на микротравми, получени по време на епилация.

Работата е там, че при излагане на кожата стените на капилярите се повреждат, кръвта отива в подкожния мастен пласт и се образува микрохематом.

Липсата на витамини като С и К може да аргументи съдова трошливост, което води до образуването на дребни червени точки по тялото. Броят на точките ще се усили от всевъзможни рухвания, търкане на кожата върху тъканта.

Ако забележите точки по тялото, консултирайте се с доктор, тъй като това може да са хемангиоми, т.е. съдови доброкачествени тумори.



Те могат да бъдат с друг диаметър - от няколко милиметра до няколко сантиметра. Има и няколко типа тумори. Капилярните хемангиоми се характеризират с разширени капиляри, които най-често се намират по лицето.

Сложният хемангиом е образувание, състоящо се от огромни кухини, цялостни с кръв. Ако хемангиомът наподобява като оток, той се назовава разклонен. Ако натиснете надолу върху такова формиране на кожата и бързо го освободите, то незабавно ще се изпълни с кръв.

Забелязали ли сте, че по тялото са се появили дребни точки, които имат капилярни разклонения? Това може да е симптом на вирусен хепатит и цироза на черния дроб. В този случай неотложно се свържете с Вашия доктор.

Причината за сходен обрив пък може да бъде заболяване на панкреаса. Често такива формирания се появяват по гърба, гърдите и корема. При притискане, те не изчезват.
Как да се отървете от червени точки
Методът на лекуване ще зависи директно от повода за появяването им. Например, в случай че точките се дължат на външно влияние върху кожата, първо би трябвало да се опитате да избегнете по-нататъшно пострадване.

Ако повода се крие в недостиг на витамини, установете кои тъкмо витамини ви липсват и увеличете приема им.

Освен това яжте храни, богати на тези органични съединения. Например витамин С се съдържа в шипките, карфиола, зеления грах, портокала, дивия чесън, чесъна, ябълките, доматите, кивито.

Витамин К може да се получи от храни като зеле, спанак, броколи, фасул, яйца, краставици, телешко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР