Много хора се стресират от пътуването със самолет и дори

...
Много хора се стресират от пътуването със самолет и дори
Коментари Харесай

Самолетна компания патентова технология за намаляване на стреса


Много хора се стресират от пътуването със аероплан и даже го заобикалят
(снимка: CC0 Public Domain)

Пътуването със аероплан е предизвикателство за доста хора. Стресът е всекидневно положение на пасажерите, изключително при турбуленции, а някои се опасяват изобщо да се качат на аероплан. В опит да понижи равнището на стрес по време на полет, бразилски авиопроизводител патентова забавна технология.

Embraer, който е един от водачите на международния пазар за пътнически самолети, предприе нетрадиционен метод за понижаване на напрежението на пасажерите по време на полети. Компанията е патентовала комплицирана система за транскраниална стимулация на мозъчната кора, която се чака да помогне за облекчение на пасажерите при дълги полети.

Заявката за патент, подадена още през 2016 година, разказва „ система за стимулиране на мозъка за положително чувство ” и към този момент е утвърдена, заяви The Verge. Тъй като доста хора изпитват дискомфорт и прекалено безпокойствие по време на пътешестване със аероплан, системата на Embraer би трябвало да им помогне да се почувстват по-добре.
още по темата
Става въпрос за сложна система, която включва цифрова камера за наблюдение на лицето на пасажера. Заедно с това се планува потребление на логаритъм за разбор на изражението на лицето, с цел да се дефинират страстите, изпитвани от пасажерите.

Системата се добавя от интерфейс, който обезпечава неинвазивна транскраниална стимулация – евентуално включваща стимулация с непрекъснат ток, магнитна стимулация и импулсен ултразвук. С други думи, бъдещата система ще може да дефинира страстите на пасажера и да му предлага една от опциите за мозъчна стимулация за понижаване на напрежението.

Транскраниалната магнитна и електрическа стимулация е всекидневно лекуване на меланхолия и се употребява също при лекуване на избрани психологични болести. Регистрацията на патента на Embraer към момента не значи, че такава система ще бъде приложена необятно в практиката по време на пътуванията със аероплан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР