Много хора се отказват от участие в СИК, защото се

...
Много хора се отказват от участие в СИК, защото се
Коментари Харесай

Йотова: ЦИК и партиите да уверят, че няма да има злоупотреби с видеонаблюдението

Много хора се отхвърлят от присъединяване в СИК, тъй като се опасяват от видео наблюдението. Така беше изработен законът, че не се споделя тъкмо какво ще бъде снимано и по какъв начин ще бъде употребявано това. Време е в тази последна седмица от изборите, това да бъде работа освен на ЦИК, само че и на всички политически партии, които вземат участие в изборите, че няма да има злоупотреби с видео наблюдението.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Силно се надявам, че този път ще има държавно управление и постоянен кабинет, който да взема решение в действителност доста значимите и тежки проблеми, които стоят пред страната ни, и да продължи сполучливите практики и решения на служебния кабинет ”, добави Йотова.

По отношение на българските риболовци, които бяха в Румъния и бяха освободени, само че чиито кораби са иззети, Йотова разяснява:

“Това не е прецендент. Преди 10 години или малко повече, български транспортен съд беше задържан сякаш в румънски води ”, сподели Йотова и напомни, че тогава в качеството й на представител в Екологичен потенциал е почнала доста огромна акция за освобождението и на кораба, и на неговия екипаж, само че макар напъните тогава процедурата се е проточила.

“В момента е доста значимо да се види тъкмо каква е претенцията на румънската страна. Според мен напъните на българските дипломати би трябвало да бъдат много по амбициозни в това отношение. Надявам се, че този път недоразумението ще бъде изчистено много по-бързо от стана и на нашите румънски сътрудници ”, сподели тя.

Вицепрезидентът разяснява и новината от тази нощ, че Русия е сключила съглашение с Беларус за разполагане на тактически нуклеарни оръжия на територията на страната.

“Става все по-опасно и все по-страшно. Затова, когато с президента приказваме за това, че би трябвало да се стигне до масата на договарянията, това не са празни приказки. Това е нашето предпочитание, тъй като повече въоръжение на всички страни води до непредсказуеми решения, които заплашват към този момент към сериозна война ”, безапелационна е Йотова.

Тя изрази вяра се, че разсъдъкът ще надделее. “Надявам се, че в тази ситуация става дума малко повече за закани, в сравнение с за същински дейности. Силно се надявам това да е по този начин ”, означи Йотова./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР