Много хора обичат домашните любимци и си имат такъв вкъщи.

...
Много хора обичат домашните любимци и си имат такъв вкъщи.
Коментари Харесай

Какво може да ви се случи, ако спите с домашния си любимец

Много хора обичат домашните любимци и си имат подобен у дома. Както знаем, животинките могат да са доста гальовни и знаят по какъв начин да покорят своята територия. Често такава се оказва и леглото, в което спите. Хубаво ли е обаче да спите с домашния си любим? Отговорът идва от американски експерти, които са проучили този въпрос.

Според тях за самите животни е потребно да спят със стопаните си, защото основават и заздравяват връзката си с тях. Така се построява доверие посред им. Това е потребно за душeвността на животните и за тяхното прочувствено положение.
Как да почистим дейно космите от домашните любимци
Всеки притежател на домакински любим ще се съгласи, че космите са едно от нещата, с които мъчно се привиква и даже от време на време въобще не се...

За индивида обаче не е целесъобразно да спи с домашния си любим, тъй като той може да наруши качеството на съня му. Разпокъсаният сън може да докара до здравословни проблеми, недоспиване и стрес. Животни лаят, движат се и правят дейности, които нарушават съня на хората. Тук приказваме изключително за котките и кучетата, чийто сън е малотраен и променлив. Не са редки случаите, в които те стават и се разхождат по средата на нощта, когато човек спи най-полезния си сън. Може даже да ви настъпят и да стартират да се катерят по вас, което безусловно ще ви разсъни.

Все отново, спането с домакински любим може да се отрази добре на човек, който страда от мощна тревога и меланхолия, защото животните могат да освобождават хормона на щастието и да усъвършенстват прочувственото положение на човек. Прегръдката на животно прави чудеса. Намалява безпокойството и кара хората да се усеща добре.

Спането с домакински любим може да бъде потребно и за децата.

Дали ще поканите домашния си любим в леглото, в което спите, зависи от вас. Ако се чувствате по-комфортно с животинчето до себе си, го направете. Ако то пречи на съня ви обаче, не се колебайте да го отучите от този табиет.
За какъв брой дълго време може да оставите кучето си САМО?
Знаем, че не изпитвате наслаждение да оставяте кучето си единствено у дома. Но от време на време би трябвало да се направи (чували ли сте за нещо, наречено...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР